Fejlesztés

2023.07.06. 07:46

Friss fotók: egyre látványosabb az epreskerti iskola épülő tornaterme

A munka egynegyedével már végeztek.

Forrás: Facebook / Papp László

Az Epreskerti Általános Iskola melletti új tornaterem építése 25 százalékos készültségnél tart, közölte szerdán Papp László. Debrecen polgármestere Facebook-bejegyzésében hozzátette: több mint 1800 négyzetméter alapterületű – fogadóteret, tornacsarnokot, kiszolgáló helyiségeket, szertárat, öltözőket, lelátót magában foglaló – sportközpontot a gyerekek a 2024/25-ös tanévben már birtokba vehetik.

„Az épület a testnevelési órák mellett a déli városrész lakóinak sportolási lehetőségét is biztosítja majd” – zárta sorait Papp László, aki friss felvételeket is közölt a munkálatok aktuális állásáról.

A tornaterem alapkövét tavaly augusztusban, tanévnyitóval egybekötött ünnepségen tették le. Az épület belső terét egy motoros paravánnal lehet majd két játéktérre osztani. Az előcsarnokban közlekedőtér és a gyerekek számára kialakított zsibongó lesz, de például büfét és elsősegélynyújtó helyet is kialakítanak.

A csarnok tervezett helyén talajszennyezettség miatt kármentesítési beavatkozást kellett végezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában