Horgászat

2023.06.27. 11:16

Kifogták Látókép pontykirályát?

Óriási tőpontyot akasztott egy szerencsés debreceni testvérpár Látóképen.

Ölveti Gábor (balról) és Ölveti Zoltán is kézbe vette a zsákmányt

Forrás: Látóképi-tározó Facebook-archív

Hatalmas tőpontyot fogott nemrég a Debrecenhez közeli Látóképi-tározón egy szerencsés testvérpár, Ölveti Zoltán és Ölveti Gábor, erről a horgászhely Facebook-oldala számolt be kedden.

Mint írják, a most kifogott tőponty nemegyszer akadt már horogra, időről időre különböző helyeken tűnik fel a tározóban, megörvendeztetve ezzel a horgászokat. A termetes ponty a közelmúltban egy debreceni testvérpár horgásztúráján akadt horogra, ezúttal a 6. álláson, mely a tó egyik legsekélyebb része. 

Az óriás a Látóképi horgásztó egyik büszkesége, a hitelesítés során ezúttal kereken 27 kilogrammosnak bizonyult, túl van az íváson és újra súlygyarapodást ért el a legutóbbi megfogása óta. 

Hozzátették, remélik, egyszer a bűvös, 30 kilogrammos határt is átlépheti a hal, mely egyesületi tó esetében kiemelkedő lenne.

– Egy szem, 24 milliméteres chilis-körtés bojlival sikerült horogra csalni a pontyot – válaszolta a Hajdú Online érdeklődésére Ölveti Zoltán. Hozzátette, 15-20 perc volt körülbelül, mire szákba tudta terelni. Egyéni rekordokat fogtak testvérével, Ölveti Gáborral. 

Soha nem láttam még élőben ekkora halat, nagyon boldogok voltunk mindannyian. Leírhatatlan érzés volt, amikor felbukkant a víz tetejére

 – hangsúlyozta.

NE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában