Óriási fogások

2023.05.15. 20:31

Ekkora pontyokat ritkán fogni a Látóképi-tározónál – fotókkal

A két horgász alig várja, hogy visszatérjenek a Látóképi-víztározóhoz, és hasonló kapásokban legyen részük.

Óriási fogás

Forrás: Látóképi-tározó Facebook-oldal

A következő beszámolót miskolci horgásztársainktól kaptuk, akik első ízben jártak Látóképi-tározónál május elején, és egyből szép élményekkel térhettek haza – olvasható a Látóképi-tározó Facebook-oldalán.

Továbbá kiemelik, Jagri Dominik és Pápai Péter megjegyezték, május elején érkeztek a Látóképi-tározó partjára. Érkezésüket követően a tábor, valamint a lakókocsi talpalása után vízre is mentek körülnézni, vajon számukra mely helyek lesznek a legjobbak a horgászathoz.

Pápai Péter közel 16 kilogrammos halat fogott
Forrás: Látóképi-tározó Facebook-oldal

Nagyobb példányokat fogtak

– A bedőlt fák környékét választottam mindkét botomnak, Pápai Péter cimborám a mederben, valamint szintén egy bedőlt fa mellé helyezte el botjait. A behúzást követően nem is kellett sok időt várnunk, 1-2 órán belül kapással jelentkezett egy 10-11 kilós tőponty. Ezután nem volt megállás: folyamatosan tudtuk fogni a pontyokat. Számtalan 3-9 kiló közötti halat kellett merítenünk, hogy végül el tudjunk jutni egy-két darabosabb példányig. Először Péternek sikerült egy nagyobb pontyot szákba terelni, aminek a súlya több volt, mint 16 kilogramm – fogalmazott Jagri Dominik.

Jagri Dominik és a fogása
Forrás: Látóképi-tározó Facebook-oldal

Másnap Dominik is örülhetett, egy csaknem 16 kilogrammos pontyot sikerült horogra akasztania. Mint kihangsúlyozta, egyértelműen kirajzolódott számára, 1-2 nap leforgása után, hogy a „kikönnyített” csalik, hóember variációk azok, amik igazán jól működnek, valamint a fluorocarbon előkék, amik valamiért most „jobban adták” a halat. 

Remek helynek találják a tározót, és remélik, máskor is lesz rá alkalmuk, hogy Debrecen környékén tudjanak pecázni. 

NE

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában