Szerte a világból

2023.06.04. 19:02

Külföldről is hazahúzta a szíve a Nyírábrányból elszármazottakat

Hazalátogattak, szórakoztak és jótékonykodtak is a múltidéző nyírábrányiak.

Annyian voltak az elszármazottak találkozóján, hogy a fotókra csak kisebb csoportokban fértek rá a múltidéző nyírábrányiak

Forrás: Kedves Zilahi Enikő

Tavaly komolyan gondolták a múltidézők nyírábrányi csoportjának tagjai, hogy hagyományt teremtenek az elszármazottak találkozójából, hiszen idén, június első szombatján ismét megtelt a művelődési ház nagyterme, ahova közelről és távolról több mint 130, a községből elszármazott „földi” látogatott vissza szülőfalujába. 

Nemcsak Magyarországról, de külföldről is, Adamek Gyuszi például Svédországból, Simon Endre pedig a világ másik végéről, egészen Ausztráliából tért vissza Nyírábrányba, hogy találkozzon a régi ismerősökkel. 

Tógyerné Fagyal Magdolna és dr. Tanka László, a Panoráma Világklub elnökének lelkes szervező munkáját példaértékkel támogatta Nagy Lajos polgármester, így parádés hangulatúra sikeredett a találkozó. Igazi múltidézésben volt része a vendégeknek, ahol Papp Edit vezényletével fellépett az egykori énekkar egy része, a Kedves család tagjai által előadott dal is a közös emlékeket idézte, akárcsak a legendás Bermuda együttes dalai és a Czentyéné Zolnai Irénke festőművész alkotásaiból összeállított kiállítás. A szórakozás mellett jótékonykodtak is a hazalátogatók, hiszen több mint egymillió forintot gyűjtöttek össze, mellyel a helyi tájház felújításához járultak hozzá a múltidéző napon.

Kedves Zilahi Enikő

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában