Szép eredmény, sikeres vizsga

2023.06.28. 15:01

Fiatal debreceni nőgyógyászok sikere a nemzetközi laparoszkópos varróversenyen

A Debreceni Egyetem fiatal szülész-nőgyógyász szakorvosai eredményesen szerepeltek egy nemzetközi laparoszkópos varróversenyen. A Winners Meeting elnevezésű szakmai programon a cívisvárosi csapat második helyezést ért el.

A Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Intézet csapata második helyen végzett

Forrás: unideb.hu

A Winners Meeting elsősorban a minimál invazív endoszkópos beavatkozások iránt érdeklődő fiatal nőgyógyászoknak szervezett kongresszus, amelyen a szakterület világhírű előadói osztják meg tapasztalataikat. A szakmai program lehetőséget nyújt az elméleti tudás bővítésére és a gyakorlati képességek fejlesztésére. A fiatal nőgyógyászok egyéni és csoportversenyekben mérhetik össze tudásukat – derül ki az unideb.hu közleményéből.

Az idei Winners Meeting csoportversenyén hatan képviselték a Szülészeti és Nőgyógyászati Intézetet – Berczi Adrienne, Berindán Krisztina, Vida Beáta, Kövér Ágnes, Tándor Zoltán és a csapatvezető, Farkas Zsolt – június 15. és 17. között Valenciában.

A debreceni csapat a nemzetközi laparoszkópos varróversenyen nyolc csapatból a második helyen végzett.

– Az eredmény azért is fontos, mert a Szülészeti és Nőgyógyászati Intézet elkötelezett a fiatal nőgyógyászok endoszkópos képzésében. Követve a vezető szakmai társaságok ajánlásait saját endoszkópos szárazlaborral rendelkezik, melyben Krasznai Zoárd intézetigazgató, illetve az én irányításom alatt a képzés a nemzetközi program (Gynaecological Endoscopic Surgical Education and Assesment, azaz GESEA) irányelveit követi. Ezzel biztosított a lehetőség a régió fiatal nőgyógyászai számára az európai színvonalú endoszkópos (hiszteroszkópos, laparoszkópos) gyakorlati alapképzettség megszerzésére – mondta Farkas Zsolt csapatvezető, a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar (DE ÁOK) Szülészeti és Nőgyógyászati Intézet szakorvosa.

debrecen, laparoszkópos varróverseny, debreceni egyetem, haon, verseny, laparoszkóp, winners meeting, szülészeti és nőgyógyászati intézet
Nyolc csapat mérte össze tudását a nemzetközi laparoszkópos varróversenyen Valenciában, ebből két csapatot a debreceni Szülészeti és Nőgyógyászati Intézetben készítettek fel
Forrás: unideb.hu

A kongresszuson a GESEA programban szereplő level 1 és level 2 endoszkópos vizsga megszerzésére is lehetőség volt. A Debreceni Egyetem szakemberei közül négyen vettek részt az idei GESEA vizsgán, ahol Farkas Zsolt meghívott vizsgáztatóként segítette a lebonyolítást.

– A nemzetközi laparoszkópos varróversenyen elért szép eredmény és az endoszkópos kurzusokon résztvevők által sikeresen teljesített vizsgák növekvő száma mutatja a képzés eredményességét és a jövőbeni nemzetközi akkreditációs tervek létjogosultságát – emelte ki Krasznai Zoárd, a DE ÁOK Szülészeti és Nőgyógyászati Intézet igazgatója.  

A verseny érdekessége, hogy a rivális magyarországi csapatot is a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Intézetében készítették fel.   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában