Viszlát, magány!

2023.06.17. 10:49

Varázsereje van a szoboszlói Bárdosban lévő barátságpadnak

A pad segít abban, hogy társra leljen, aki magányosnak érzi magát.

Ha valaki ráül a padra, hamar találhat barátot.

Forrás: Facebook/Hajdúszoboszlói Bárdos Lajos Általános Iskola

Szívmelengető bejegyzést tett közzé csütörtökön a Hajdúszoboszlói Bárdos Lajos Általános Iskola a közösségi oldalán. Mint írják, iskolájuk udvarán van egy különleges pad, amely segít barátokat találni azoknak a gyerekeknek, akiknek nincs kivel játszaniuk, beszélgetniük.

Hozzáteszik, ezt az egyszerű, de jól működő módszert egy kanadai iskolában találták ki. Készítettek egy különleges padot, amit barátság-padnak neveztek el, ide bárki leülhet, aki egyedül érzi magát. Ha a többiek észreveszik, hogy ül valaki a padon, akkor odamennek hozzá, játszani hívják vagy beszélgetnek vele. Vannak olyan tanulók, akik a sok gyerek között is magányosnak érzik magukat az iskolában.

Ez a pad része lett az iskolánk hétköznapjainak, amit bármikor, bárki igénybe vehet. Ha valaki szomorú, így könnyen segítséget, támogatást kérhet. A mai digitális világban az is értéket képvisel, ha személyes jelenlétünkkel, figyelmünkkel ajándékozzuk meg egymást. A gyerekeket arra buzdítjuk, hogy használják ezt a padot. Ha valakit ott látnak, csatlakozzanak hozzá, vonják be a társaságba, barátkozzanak vele. A padon ülőket pedig arra kérjük, ha valaki elhívja őket, legyenek nyitottak, menjenek vele. Iskolánkban fontosnak tartjuk az egymás elfogadását, a nyitottságot, az empátiát és az odafigyelést másokra – olvasható a bejegyzésben.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában