Megemlékezés

2023.06.03. 10:15

Az összetartozás érzését ünnepelték Csökmőn

Nagy Tibor, Csökmő polgármestere és Hajnalné Pénzes Edit alpolgármester elhelyezték a falu nevében az emlékkoszorút a trianoni táblánál

Forrás: Faluház

Az összetartozás fontosságát hangsúlyozta Nagy Tibor polgármester június 2-án a községi megemlékezésen. Beszédében kiemelte, hogy már kicsi kortól megtapasztaljuk, milyen jó egy közösséghez tartozni. Először a család, majd az óvodai, iskolai, később a munkahelyi, szomszédi, baráti kötelékek nyújtanak támaszt, ahogy az összetartozás érzését kelti egy falu, egy térség, vagy egy nép tagjaként élni. 

Szabó Gyula református lelkész igehirdetésében a hitről beszélt a trianoni döntés kapcsán idézve a Bibliából, és nagyjainktól is. A jelenlévők közösen mondták el vele az úri imádságot. 

A műsorban felléptek a Bocskai István Általános Iskola Hidas Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola dráma tanszakos tanulói, akiket Karácsony István drámatanár készített fel. Jakab Janka zenei tanszakos tanuló – akit Matajsz János zenetanár készített fel – Beethoven Százszorszép című darabját fújta el Házi Katinka zongorakíséretével. A Hajdu Erzsébet által vezetett Csökmői Népdalkört Elek István kísérte citerán. 

Végül Nagy Tibor polgármester és Hajnalné Pénzes Edit alpolgármester elhelyezték a falu nevében az emlékkoszorút a trianoni táblánál. 

B. Kiss Andrea

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában