Anyák napja

2023.05.04. 12:27

Az év édesanyjait keresik a vámospércsiek

2022-ben is megválasztották Az év édesanyját

Forrás: Vámospércs Városi Önkormányzat

2023-ban újra meghirdeti anyák napi fogalmazásíró és rajzversenyét Vámospércs Városi Önkormányzat és a Pircsike Vámospércsi Közművelődési Egyesület. 

– Ez a 15. alkalom, jubilálunk tehát. 15 alkalom, 30 kitüntetett anyuka. Az a szép az egészben, hogy a gyerekek ajánlják saját anyukájukat, és festik meg portréikat szavakkal és ecsettel. Az évek során ezernél is több fogalmazás és többezer kép született. A 2023-as verseny mottójának Komjáthy Jenő szép verssorát választottuk: „Beszélj, anyám! Szavad a szív zenéje”. Mert mindannyian hiszünk a család megtartó erejében, s abban, hogy az anyai szeretet kritikátlan, önzetlen és önfeláldozó, az anyai szeretet mindent megbocsát – fogalmazott a Vámospércs Városi Önkormányzat közleményében Ménes Andrea polgármester. 

– A napokban átlapoztam a helyi újság számait, örömmel nyugtáztam magamban, hogy van olyan díjazott anyuka, aki mára már nagymama lett, vagyis egykori kisiskolás gyermeke szülői örömök elé nézett. Ez a körforgás az élet egyik lényege – folytatta Somogyi László Gábor, a Pircsike Vámospércsi Közművelődési Egyesület elnöke. A díjátadó gálára május 14-én, vasárnap kerül sor, a Vámospércsi Művelődési Ház és Könyvtár színháztermében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában