Kiállítás

2023.05.15. 10:41

Egy korosztály, három nézőpont: fiatal helyi fotósok kiállítása nyílt Nádudvaron

„Láss fotós szemmel!" című kiállítás nyílt meg pénteken a Hortobágy-széli kisváros művelődési központjában.

A három kiállító fiatal saját portréikkal

Forrás: Marjá László

Három tehetséges helybéli fiatal, Csorvási Nóra, Makula Dániel László és Szatmári Gergő fotósoknak nyújt bemutatkozási lehetőséget az a tárlat, amelyen Fegyver Balázs zongorajátéka ejtette ámulatba közönséget.

Maczik Erika, a város polgármestere köszöntőjében megemlítette, hogy mindhárom kiállítót ismeri gyerekkora óta, s a megérintő, összetett látásmódú képeket látva úgy érzi, hogy a város és a városbeliek is hozzá tettek, ahhoz, hogy ilyen tehetségek nevelődnek ki Nádudvaron. – A fiataloknak a szabadon szárnyalás adja az élet egyik mozgatórugóját, e közben kell megfogni a maradandó pillanatokat, s ezen pillanatokat látom ezekben a képekben – osztotta meg benyomásait a városvezető.

Szintén az egyedi látásmódot, a már kibontakozó stílusjegyeket hangsúlyozta a június 3-ig megtekinthető kiállítást megnyitó Marján László újságíró, a Nádudvari Hírek felelős szerkesztője, a Hajdú-bihari Napló tudósítója. – A beszédes és sokrétű fotókat nézve, majd kis idő múlva elolvasva az alkotóik által adott címeket is, s a legtöbbször én teljesen mást láttam ki a fényképekből, mint amit Nóri, Dani vagy Gergő, s rájöttem, mindenki a saját nézőpontjából tekint a világra, s így mindenki a saját világának közepe! – vélekedett a zsurnaliszta. 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában