Közlekedés

2023.05.02. 13:26

Felfrissítik és bővítik a Széchenyi utcai kavicsos parkolót – itt vannak a részletek

Megújul a parkoló

Forrás: Haon-archív

A DV Parking Kft. május 3-a és 24-e között fejleszti a debreceni Széchenyi utcai parkolót, tudatták közleményben, hozzátéve: a beruházásnak köszönhetően az autósok a fejlesztést követően már kulturáltabb, jobb minőségű parkolóban hagyhatják az autóikat.

Az eredetileg ideiglenesnek épült parkoló megújítását a cég mintegy 12 millió forintból finanszírozza.

A beruházás részeként aszfaltréteget kap a parkoló bevezető útja. A szilárd burkolat 6 méter széles és 30 méter hosszú lesz. Erre a közlemény szerint nem csak a parkolóhelyek jobb megközelíthetősége érdekében van szükség, így megakadályozható lesz az is, hogy esős időben a parkolóból kihajtó autósok sarat hordjanak fel a Széchenyi utca aszfaltjára.

Ezzel egy időben bővül a parkoló férőhelyeinek a száma, és a fizető várakozóhely teljes területén megerősítik a jelenlegi zúzott köves réteget.

A felújítási munkák után az eddigi 300 várakozóhely helyett 360 parkoló várja majd az autósokat a Széchenyi utcán.

A DV Parking felhívja az autósok figyelmét, hogy a munkák ideje alatt a parkolót csak időszakosan és részben kell majd lezárni a gépjárműforgalom elől. Kérik, hogy a területen figyelmesen közlekedjenek.

Az aszfaltozás és a burkolatmegerősítés ideje alatt, a tervek szerint hétvégi időpontban, a parkoló teljes egészében le lesz zárva a munkák előrehaladásának függvényében. A teljes lezárás időpontjáról a társaság külön tájékoztatja majd az autósokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában