Minden jó, ha a vége jó

2023.04.03. 13:28

Kalandos éjszakán van túl a nádudvari gólya – mutatjuk, mit tettek vele megmentői!

Óriási köszönet jár a nádudvari rendőröknek és a tűzoltóknak: ha ők nincsenek, a gólyával sokkal nagyobb baj is történhetett volna.

Forrás: Hortobágyi Madárpark-Madárkórház Alapítvány Facebook-archív

– A minap este 22 óra 35 perckor érkezett a hívás ügyeleti számunkra a Nádudvari Rendőrkapitányságról. Egy gólya próbált fészket építeni az egyik internet-elosztó pózna tetejére. A fészekkezdemény sajnos leborult, és a madár is a kábelek közé esett, majd beléjük gabalyodott – olvasható a Hortobágyi Madárpark-Madárkórház Alapítvány közösségi oldalán.

Molnár Mihály állatgondozó és a megmentett gólya
Molnár Mihály állatgondozó és a megmentett gólya
Forrás: Hortobágyi Madárpark-Madárkórház Alapítvány Facebook-archív

Mint írják, a mentőcsapat kiérkezéséig egy járőr őrizte a helyszínt. A jelzést követően kollégájuk rögtön el is indult Nádudvar irányába, ám ekkor autóján váratlan műszaki hiba jelentkezett, ami miatt csak vészüzemmódban tudott közlekedni. Így 50 kilométer/óra sebességgel lassan, de eljutott Nádudvarra. Mire megérkezett, a rendőrkapitányság munkatársai intézkedtek, és egy tűzoltókocsi is kiért a helyszínre. Együtt sikerült a gólyát épségben kiszabadítani a fogságból.

A Madárkórház munkatársai a Haon megkeresésére elmondták, a tojó jól van: megműtötték, azóta pedig a kicsi röpdében lábadozik. Pár horzsoláson és zúzódáson nem szenvedett nagyobb sérüléseket. 

NE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában