Közvilágítás

2023.02.21. 16:02

Gond adódott egy lámpaoszloppal az István úton, vizsgálják, mi okozza a bajt

Utánajártunk egy lakossági panasznak; a hivatal válaszában azt is jelezte, hol kell bejelentést tenni ilyen esetekben.

A szolgáltató megkezdte a hiba feltárását

Forrás: Illusztráció: MW-archív

Megkeresés érkezett egyik olvasónktól hírportálunkhoz február 15-én, mely szerint az István út 44. szám előtti 80-100 méteres szakaszon a villanyoszlop meghibásodása miatt két éve nem működik rendeltetésszerűen a közvilágítás. Ez ügyben egyébként többször is kereste az illetékeseket, volt, hogy szerelők szálltak ki a helyszínre, de a hiba két nap múlva ismét előállt. A debreceni polgármesteri hivatalhoz fordultunk.

„A sajtómegkereséssel megegyező napon állampolgári bejelentés érkezett önkormányzatunk hatáskörrel rendelkező munkatársához azonos tartalommal, miszerint hosszú idő óta zavar áll fenn az ingatlan előtti lámpatest működésében. A telefonhívást megelőzően korábban nem történt jelzés önkormányzatunk felé, valószínűleg a villamosenergia-szolgáltató (MVM) vagy a hálózati szolgáltató (Opus Titász Zrt.) irányába történhetett bejelentés” – írta válaszában a sajtóosztály. A lakossági jelzést követően a hivatal bejelentést tett a közvilágítás karbantartását, illetve hibaelhárítását végző Közvil Zrt. felületén. Az illetékes vállalkozó hivatott vizsgálni a meghibásodás jellegét.

Amennyiben lámpatest-meghibásodás áll fenn, úgy Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata, ha azonban kábelhiba lépett fel, abban az esetben az Opus Titász Zrt. az illetékes a hiba elhárításában. Az István úti bejelentés vizsgálata jelenleg folyamatban van.

„Általánosságban szeretnénk felhívni a debreceni lakosok figyelmét, hogy közvetlenül is tehetnek bejelentést, gyorsítva ezzel a hibaelhárítás folyamatát, ahol lehetőség van fényképfelvétel feltöltésére is” – áll a hivatal közleményében.

BS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában