Véradás

2023.02.27. 10:40

A korábbiaknál kevesebben adtak vért Komádiban

A Magyar Vöröskereszt Komádi Alapszervezete évek óta szervezi a Véradó vacsorát, ezzel hálálva meg a véradók önzetlen segítségét.

A többszörös véradókat köszöntötték a Véradó vacsorán

Forrás: Rozsik Rita

Idén, február 24-én tartották a Véradó vacsorát az Emeletes Iskola ebédlőjében, Komádiban. A vacsorán Tóth Ferenc polgármester, az MVK Komádi alapszervezetének elnöke és Ujvárosi Andrásné, a MVK HBM-i szervezetének igazgatója köszöntötte a véradókat. A város  vezetője köszöntőjében elismerte és méltatta a helyi vöröskereszt, és Jambrich Judit titkár tevékenységének fontosságát. A szervezet a tavalyi évben részt vett az orosz-ukrán háború miatt bajba került menekültek megsegítésében, az adománygyűjtésben és a határon érkezők számára az élelmiszerosztásban. 

Tóth Ferenc polgármester köszöntötte a véradókat
Tóth Ferenc polgármester köszöntötte a véradókat
Forrás: Rozsik Rita

2022-ben több sikeres véradást is szerveztek, bár sajnos a véradók létszáma csökkent az előző évekhez képest a COVID helyzet miatt. Ujvárosi Andrásné megköszönte a véradók önzetlen segítségét, majd felhívta a figyelmet a véradás fontosságára, hiszen a vér életeket menthet.

Kóti Balázsné kitüntetett véradó átveszi elismerését Tóth Ferenc polgármestertől
Kóti Balázsné kitüntetett véradó átveszi elismerését Tóth Ferenc polgármestertől
Forrás: Rozsik Rita

Az eseményen Tóth Ferenc és Ujvárosi Andrásné gratuláltak és átadták az elismeréseket a kitüntetett többszörös véradóknak: Kóti Balázsnénak, Bokor Gyulának, Kuti Zoltánnak, Panczák Attilának, Kiss Csabának, Tóth Attilának és Mohácsi Tibornak. A jó hangulatú rendezvényen finom vacsorával vendégelték meg a jelenlévőket. 

Rozsik Rita

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában