Kerek évforduló

2023.01.29. 10:16

Papp László is gratulált a negyvenéves debreceni városvédő egyesületnek

Emléklapot nyújtott át a tagoknak a pénteki évnyitó rendezvényen.

Forrás: Facebook / Papp László

Kereken 40 évvel ezelőtt alapították meg a Debreceni Városvédő és -szépítő Egyesületet, a jeles évfordulóhoz Papp László polgármester is gratulált közösségi oldalán. Mint azt Facebook-posztjában írta, a város egyik legrégebbi civil szervezete nagyon sokat dolgozik történelmünk, épített örökségünk kutatásáért és széles körben történő megismertetéséért és védelméért.

„Az egyesület elkötelezett tagjai kezdeményezték az elmúlt évtizedekben többek között a város történelmi címerének visszaállítását, közterületi szobrok és emlékművek elhelyezését valamint számos épület védetté nyilvánítását” – hívta fel a figyelmet Papp László. A városvezető maga is részt vett az egyesület pénteki évnyitó rendezvényén, ahol egy emléklapot is átnyújtott.

„Kívánom, hogy a város és az egyesület együttműködése hozzon sok eredményt épített örökségünk védelme érdekében” – zárta sorait Papp László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában