Tizenegy kilós fogás

2023.01.04. 12:35

Ennek a látóképi pontynak nem indult szerencsésen az újév

Forrás: Facebook/Látóképi-tározó

A Látóképi víztározónál fogtak elsőként halat 2023-ban január elsején, alig 43 perccel éjfél után. A sikeres évkezdetet Molnár József halőr tudhatja magáénak. Kíváncsiak voltunk, a szenvedély vagy a versenyszellem fűtötte-e, így felkerestük a szerencsés horgászt.

Több éve hagyomány nálunk, hogy a baráti társaság kint szilveszterezik Látóképnél, ahol három napot horgászattal töltünk. Ez elmúlt két évben a covid-járvány miatt ugyan nem volt engedélyezett a horgászat, de előtte rendszeresen kint voltunk ebben az időszakban

 – mondta a Haonnak.

Molnár József tógazda a Látóképi-tározón, rendszeresen szervez versenyeket. Elárulta, egyáltalán nem pályáztak az év első fogására. A 6-8 fős társaság mindössze egymás közt versenyzett, hogy kiderüljön, melyiküké lesz az óév utolsó és az újév első fogása, illetve kintlétük alatt kinek sikerül a legnagyobb halat fogni.

A bojlis módszert használó csapat pontyra horgászott, amikor nem sokkal éjfél után egy tizenegy kilós példány harapott Molnár József csalijára. Ez a bojlis horgászok körében Látókép környékén megszokott méretnek számít, ennél nagyobb ponty is került a bot szerencsétlenebbik oldalára.

A csapat december 30-án érkezett a horgásztóhoz, a háromnapos kikapcsolódás alatt sütöttek-főztek, beszélgettek. A horgászat – mint közös hobbi – ilyenkor másodlagos, leginkább az együtt töltött idő öröméért jönnek össze év végén.

HL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában