Kő-papír-olló

2024.05.18. 13:49

Kő-papír-olló: ki a király?

Újabb szórakoztató videó adott közre a Loki TikTok csatornája. Kiderül, érdemes-e sportágat változtatniuk a DVSC futballistáinak.

Molnár Szilárd

Meldin Dreskovics, a DVSC játékosa is szerencsét próbált

Forrás: DVSC / TikTok

Újabb szórakozató videóval jelentkezett a DVSC TikTok csatornája. Pár napja Hamzat Odejirant faggatták a Loki játékosairól, ezúttal pedig a méltán népszerű kő-papír-olló játékra hívta ki a klub média stábja a labdarúgókat.

 

DVSC, TikTok, videó, Loki, kő, papír, olló, labdarúgás
Christian Manrique, a DVSC játékosa is szerencsét próbált
Forrás: DVSC / TikTok

A szabályokat remekül ismerték a DVSC játékosai

Akinek nem ugrana be elsőre a játék, azoknak álljon itt egy kis ismertető: A résztvevők hangosan háromig számolnak vagy a játék nevét, a ”kő-papír-olló”-t (angolul: rock-paper -scissors) mondják, minden számolásnál meglendítve a felemelt és ökölbe szorított kezüket. A harmadik számolás közben vagy az utána következő ütemben a játékosok kezükkel felveszik a három alakzat egyikét és megmutatják az ellenfelüknek.
Az alakzatok:

  • kő: a zárt ököl
  • olló: a kinyújtott, szétnyitott mutató és középső ujj
  • papír: a nyitott tenyér
  • a kő kicsorbítja az ollót: a kő győz
  • az olló elvágja a papírt: az olló győz
  • a papír becsomagolja a követ: a papír győz

A cél az, hogy olyan alakzatot mutassunk, ami legyőzi a másikat. Ha mindketten ugyanazt mutatják, a játék döntetlen, és újat játszanak. 

A mi esetünkben az egyik fél 3 győzeleméig tartott a játék. Elsőként Christian Manrique próbált szerencsét a DVSC média stábjával. Nos, a spanyol játékosnak épp annyi esélye volt, mint amennyi lehetőséget kapott mostanában a bizonyításra a pályán. A következő delikvens Tuboly Máté volt. A fiatal középpályás gyorsan elhúzott, ám a média stáb egyenlített, aztán a pokoli izgalmas hajrából az Ojediran szerint remekül öltözködő labdarúgó került ki győztesen. A harmadik ellenfélnek a kőkemény védő, Meldin Dreskovics jelentkezett. Maradjunk annyiban, a futball jobban megy a montenegrói válogatott játékosnak, aki a meccseken szinte az összes ellenfelét leveszi a pályáról, ám ezúttal őt radírozták le.

Azt, hogy ki milyen taktikához folyamodott a kő papír olló során, azt az alábbi DVSC videó mutatja meg:
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában