Ünnepi törődés

2022.12.12. 16:16

Mintegy 150 debreceni rászoruló kapott karácsonyi csomagot a Magyar Református Szeretetszolgálattól

Az ajándékok a tartósélelmiszerek mellett tisztító- és tisztálkodási szereket, valamint vitaminokat tartalmaznak.

Forrás: Molnár Péter

Csaknem 150 debreceni nélkülöző számára adott át adventi adománycsomagokat a Magyar Református Szeretetszolgálat hétfőn délután a debreceni irodájukban. Az eseményen elhangzott: a karitatív szervezetek, köztük az említett szeretetszolgálat életében is kiemelt időszakot jelentenek az adventi várakozás hetei, hiszen ekkor a segítségnyújtás mellett ott van az a szándék is az adományozók szívében, hogy szeretnék örömtelibbé tenni a rászorulók karácsonyát.

Mint megosztották, a Magyar Református Szeretetszolgálat a gazdasági nehézségek miatt már október elején meghirdette a féléves adománygyűjtő programját Felebarát címmel, hogy rendszeresen és minél rövidebb idő alatt segítséget nyújthasson a kérelmezők számára. November végén is támogatott 120 debreceni családot egy-egy tartósélelmiszer-csomaggal az alapítvány, és most újabb 150 nehéz körülmények között élő időst és többgyermekes családot segít. Az egységcsomagok a tartósélelmiszerek mellett tisztító- és tisztálkodási szereket, valamint a szervezet erősítésére Béres-cseppeket tartalmaznak.

Forrás: Molnár Péter

– Jellemzően a téli időszakban fordulnak hozzánk a legtöbben valamifajta támogatásért. Ott segítünk, ahol a legnagyobb igény van rá: elsősorban időseknek, fogyatékkal élőknek, nagycsaládosoknak. Gyakorlatilag egész évben fogadjuk a rászorulók kérelmeit, de a nagyobb ünnepek azok, amik kiemelkedő jelentőséggel bírnak. Ilyenkor általában az adományozási kedv is jóval nagyobb, sokkal szívesebben adnak az emberek. A jelenlegi gazdasági helyzet ellenére úgy tűnik, hogy sikerül elérni a céljainkat – fogalmazott Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója is. Eddig 2 ezer csomagot osztottak ki, és az elkövetkezendő időszakban – néhány hétben – még 8 ezret kívánnak kiosztani.

Forrás: Molnár Péter

Debrecenben december közepéig gyűjti az adományokat a Magyar Református Szeretetszolgálat. A közös városi összefogás mellett több gyülekezet, egyházi fenntartású oktatási intézmény is szeretetdobozokban gyűjti a tartósélelmiszereket, valamint áruházakban is találkozhattunk karácsony előtt az MRSZ zöld mellényes segítőivel. A beérkező adományok az ebesi országos logisztikai központba kerülnek, ahonnan karácsony előtt még több ezer magyar család otthonában szereznek örömet a felajánlások.

NE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában