Spontán fesztivál

2022.12.07. 19:51

Idén sem a száncsengőre lettek figyelmesek a gyerekek, hiszen traktoron érkezett a Mikulás Hajdúböszörménybe - Fotókkal, videóval

Adventi utcabál kerekedett a Traktoros Mikulás és a gyógypedagógusok műsorából.

Fotó: Czinege Melinda

Látványos és életre szóló Mikulás-élményt nyújtott a Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesület és a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar hallgatóinak közös eseménye, a Pulling Mikulás szerdán délután Hajdúböszörményben.

A kora délutáni gyülekező után a csapat három kivilágított traktorral és az egyetemistákat szállító nyitott kamionnal érkezett a dr. Molnár István Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános és Készségfejlesztő Iskola bejáratához.

A Trio Consort élő, ünnepi műsorral kedveskedett a gyerekeknek. A legmeghatóbb jelenet az volt, amikor a zenekar kíséretére a hallgatók elénekelték és jelbeszéddel kísérték a Most élsz című Máté Péter dalt.

Forrás: Czinege Melinda

A Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesület ötödik alkalommal szervezte meg a Traktoros Mikulás elnevezésű rendezvényét. Közös énekléssel, tánccal, zenével igyekszünk felhívni az emberek figyelmét arra, hogy mi a legfontosabb az életben. Arra, hogy miért elengedhetetlen egymás tisztelete, szeretete. Külön kuriózumként a gyógypedagógia szakos hallgatók jelnyelv segítségével tolmácsolnak néhány dalt a siketek számára. Ez a produkció mindenkinek megérinti a lelkét, aki látja és hallja. Egy gyönyörű hagyomány, amit szeretnénk a jövőben is folytatni

 – mondta a Haonnak dr. Ficsor László, az egyesület elnöke.

A diákok közben leszálltak a bulikamionról, és egyenként megtáncoltatták a gyerekeket. Valódi adventi diszkó alakult ki az iskola előtt. Mind a 160 gyermek együtt táncolt a Mikulással és seregnyi segítőjével.

– Intézményünkbe számos hátrányos helyzetű, értelmileg halmozottan fogyatékos vagy autista gyermek jár az intézményünkbe, akiknek nagyon nagy örömet jelent a Traktoros Mikulás. Nem minden családban tudják ugyanis biztosítani a gyermekek számára, hogy valamilyen módon megünnepeljék a Mikulást, így ezekből az élményekből fel tudnak töltekezni. Hálásak vagyunk, hogy ez a szeretetteljes esemény évről évre megvalósulhat az intézményben – nyilatkozta portálunknak Orosz Henrietta, a dr. Molnár István Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános és Készségfejlesztő Iskola intézményvezetője.

Forrás: Czinege Melinda

Miután kellőképpen kifáradtak a gyerekek, és alaposan megölelgették a Mikulást, a konvoj megindult a Fazekas körúton keresztül a Bocskai térrel, ahol már izgatottan lesték az apróságok szüleikkel együtt az utat.

A kivilágított traktorok és a diszkófényekkel pásztázó kamion éppen akkor érkeztek meg a művelődési ház elé, amikorra besötétedett. A hallgatók, mint háttértáncosok, ritmusra integettek az ugráló gyerekeknek. 

 

A hűvös idő ellenére a jól ismert, pörgős karácsonyi dalokkal a vidám társaság hamar bemelegítette a közönséget. A várakozó csendből pillanatok alatt adventi utcabál kerekedett. DJ Mészinek köszönhetően Mariah Carey valósággal lovagolt Rudolf, a Rénszarvas hátán, míg a szürke patás pedig kifulladásig ropta a rockot a karácsonyfa körül.

HL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában