Közbeszerzés

2022.12.02. 15:23

Eredménytelen a debreceni önkormányzat villamosenergia-kereskedői közbeszerzése

Az igazolható, rendelkezésére álló anyagi fedezet összege nem elegendő ahhoz, hogy szerződést kössenek az értékelés alapján legkedvezőbb ajánlatot tett ajánlattevővel.

Forrás: Illusztráció, MW-archív

Eredménytelennek nyilvánította Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata azt a közbeszerzési eljárást, amelynek villamosenergia-kereskedő kiválasztása volt a célja a 2023. évre a polgármesteri hivatal és önkormányzati intézmények számára.

A november 30-i Közbeszerzési Értesítőben megjelent tájékoztatás szerint az eredménytelenségnek az az oka, hogy az igazolható, rendelkezésére álló anyagi fedezet összege nem elegendő a szerződés megkötéséhez az értékelés alapján legkedvezőbb ajánlatot tett ajánlattevővel; „az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. ajánlattevő ajánlati ára fedezeten felül van. Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. energiadíj-mértéke nettó HUF/1 kWh: 186,61.-Ft”.

A tájékoztató kitér arra is, hogy a beszerzés volumenére figyelemmel hosszabb időszakot vett igénybe az eljárás előkészítése. Ugyanis az energiadíjak alakulása miatt az önkormányzati takarékoskodás keretében felül kellett vizsgálni, hogy mely intézmények működésében történik változás. Ez az energiamennyiség meghatározását jelentősen befolyásolta, késleltette.

Az eredeti felhívás célja az ajánlatkérő önkormányzat 2023-ra vonatkozó villamosenergia-szükségletét biztosító villamosenergia beszerzése összesen 14 millió 543 ezer 984 kWh + 20% mennyiségben, amely magában foglalja a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata ajánlatkérő közigazgatási területén felhasznált és az ajánlatkérő által átvett közvilágítási célú villamosáram-mennyiséget is (a közvilágítási célú energiamennyiség 4 millió 606 ezer 082 kWh + 20%).

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában