Advent

2022.12.02. 17:54

A mikulás várta a vénkerti adventi délutánra érkező gyermekeket - Fotókkal, videóval

Barcsa Lajos, a körzet képviselője elmondta, az advent a várakozás időszaka.

Forrás: Czinege Melinda

Gyerekek énekétől és izgatott csicsergésétől volt hangos a DEMKI Advent keretében a Borsos-villa előtti közösségi tér pénteken, ahol vénkerti adventi délutánt szerveztek. A kertrészben a hangulatért Battai István „Batka” volt a felelős, emellett még „Mennyből jöttünk mi hozzátok” címmel adventi dalcsokrot adott elő Lehőcz Zsuzsa és Takács Dániel színművész. Jó néhány program közül választhattak a gyerekek: illatos mézeskalácssütésre invitálták a kisebbeket, amiket fehér színű cukormázzal díszítettek. Egy része a gyermekseregnek, saját kezűleg készített adventi számláló naptárat, de volt, aki a színes gyertyaöntést választotta. Váradi Zoltán vezetésével a Természettár kézműves asztalánál foglalatoskodók cinkegolyókat gyártottak a madaraknak, amiket különböző termésekből gyúrtak össze

„Madárkarácsony” címen pedig az elkészült karácsonyi gömbre hajazó madáreleségeket, a közeli fákra, bokrokra aggatták a gyerekek. 

Várakozás 

Az ünnepi hangulatos kis összejövetelen Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere és a körzet képviselője köszöntőjében az adventi várakozásról beszélt, illetve kiemelte eme találkozás közösségformáló erejét. Továbbá az alpolgármester elmondta, milyen fontos és nagy élmény gyerekeknek, hogy saját kezűleg készíthetik el az adventi naptárat és segíthetik a madarak téli megélhetését. 

Viszont csillogó tekintetek meredtek rá, mikor kiderült az eseményre a DEMKI Mikulása és a Mesehősök is ellátogatnak. A télapó megérkezésekor a gyermekek egy ének formájában köszöntötték a nagyszakállút, aki köszönteképpen minden gyermeknek egy jól megtömött mikuláscsomagot hozott ajándékba. 

ND

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában