Közeleg az advent

2022.11.21. 17:30

Még nem csúszik, de már hízik a jég a főtéren – Friss fotókkal

„Öltözködik” Debrecen belvárosa, közeleg az advent: épülnek a bódék, szerelik a fénykanapét is.

Forrás: Czinege Melinda

Már egy hétnek sem kell eltelnie, és a kopácsoló, zúgó hangokat felváltja a jégen siklás szabadságát megélők viháncolása. A múlt hét második felében már testet öltött a Debreceni Adventi Vásár egyik legfőbb attrakciója, a nyolcszáz négyzetméteres jégkorcsolyapálya. Az összetett előkészítő munkálat után végre eluralta a teret a jég, s az épülésén dolgozók már próbára tették cipővel. A fáradtságot feledtető egy-egy víg siklásnak, s a pálya épülési folyamatát nyomon követő járókelők örömének hamar véget vetett az eső.

Hétfőn sokkal reménytelibb állapotban találtuk a pályát. Csatos Gergő, a Mobil Recreation Kft. ügyvezetője elmondta, lassította a munkát a múlt heti kedvezőtlen időjárás, de jól haladnak, szombatra elkészülnek mindennel. Megtudtuk, jelenleg a kölcsönzőbódék előtti talaj deszkával beborításán ügyködnek, és a jeget körülvevő korláton végzik az utolsó simításokat. Fotósunkat – óvatos lépteit látva – biztatták, még nem csúszik igazán a jég, a modern pályafelújító gépet később vetik be. – Egyelőre hízik a jég – fogalmaztak.

Forrás: Czinege Melinda

Nemcsak a Nagytemplom előtti terület, hanem az egész Kossuth tér és a Dósa nádor tér is „öltözködik”. Egyre könnyebb elképzelni a téli andalgást, a kezünket átforrósító habos forró csokival és a szívünket megmelengető beszélgetésekkel a fényes, illatos téren, hiszen a város karácsonyfáját, a bódék nagyobb részét és az üveges pihenőhelyet is felállították.

Szemléző sétánk alkalmával találkoztunk a karcagi Szűcs Krisztinával és a nyírgyulaji Kulcsár Boglárkával. A fodrásznak készülő osztálytársak tavaly jártak már az adventi vásárban, s idén is szívesen eljönnek egy-egy alkalommal.

Forrás: Czinege Melinda

Krisztina a jégre is felmerészkedett, megjegyezte, a gyakorlottabb korisok szélsebesen siklottak mellette. Idén is vágyakozik, reméli, rá tudja venni a párját, hogy együtt élhessék át ezt az élményt. Boglárka még sosem korcsolyázott, idén tervezi, hogy barátokkal kipróbálja itt ezt a remek téli sportot.

A vásár és a jégpálya már szombaton teljes pompájában élvezhető, a fényeket azonban advent első vasárnapján, november 27-én kapcsolják fel, az ünnepi gyertyagyújtás után. 

HaBe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában