Ünnepi hangolódás

2022.11.14. 14:07

Ronda pulcsis futás, Mikulás és jégdiszkó: mindennél szerethetőbb lesz az idei debreceni advent

Mindezeken kívül több színpad és koncertek is várják a látogatókat.

Forrás: Napló-archív

Guruló zongorista, fénynappali és miniváros: csak néhány hívószó az idei debreceni adventtel kapcsolatban, november 26-án nyitja, és majd december 23-án zárja kapuit a debreceni belvárosban. Ebben az időszakban vásár, gasztronómia, szabadtéri koncertek, valamint családi programok és jégpálya várja a látogatókat. A részletekről hétfőn a Mercure Hotelben volt szó.

Papp László polgármester úgy fogalmazott: ahogy mindenkinek, a gyerekkori élményekből táplálkozva számára is ez az év legszebb időszaka. – Ezért nem engedtük el az adventi időszak fényeit, sem az időszakot, a város igyekezett úgy csoportosítani az erőforrásait, hogy a debreceniek találkozhassanak a város ünnepi arculatával, amit a kollégáink nagy szeretettel készítettek elő az utóbbi hónapokban – emlékeztetett.

Forrás: Molnár Péter

Mészáros Réka, a Főnix Rendezvényszervező NKft. Ügyvezető igazgatója elmondta, hogy ebben az időszakban a legfontosabb a közösségépítés és a családi élménynek a legfontosabbak, ezért  ezzel a lelkülettel készültek a szervezéssel a következő időszakra.

Világosság Debrecennek

Az adventi vasárnapok legfontosabb szimbóluma a gyertyagyújtás, erről a polgármester elmondta, hogy a Városházától indul majd menet vasárnaponként a Nagytemplomig, ahogy a Covid előtti esztendőkben. Az első vasárnap meggyúlnak a debreceni fények, majd a belvárosban a Kossuth tér és a Piac utca, valamint a becsatlakozó kisebb utcák pompáznak fényárban, többek között a Dósa nádor téren, ahol nemcsak fénykanapéval, hanem teljes fénynappalival várják az ünneplő sokaságot.

Változatos vásárfiák

Az adventi vásár az eddig megszokott minőségben, mégis szélesebb választékkal várja mindazokat, akik itt kívánják beszerezni a karácsonyfa alá való meglepetéseket. A vásárban idén szőttesek és szőnyegek között is válogathatunk, de nem maradnak el a népszerű portékák, a kerámiatárgyak , gyógyfüvek és mézeskalácstermékek sem a főtéren felállított több mint 90 standra kipakoló árus kínálatából.

A hétvégék a szabadtéré lesznek

Helyi és országosan is ismert előadókkal készülnek a szervezők a hétvégi napokra, ahol a belvárosban több helyen állítanak fel színpadot. Boggie, Szabó Ádám szájharmonikás és Pál Dénes is fellép a Dósa nádor téren, de helyet kapnak a debreceni gasztronómia elismert képviselői is, mint például a Debrecziner Gourmet. Ezeken a programokon a karácsonyi desszertekkel, italokkal és főételekkel ismerkedhetünk meg.

Ha a pelyhes hó nem is hull, a Demki révén idén is Debrecenben látogat a Mikulás, akivel december 3. és 5. között az Adventi Kuckóban találkozhatnak a gyerekek.

A jeget sem bízzák a véletlenre

Az idei adventen nemcsak korcsolyapálya, hanem koridiszkó is lesz, november 26-tól január 7-ig 750 négyzetméteren várják a jégen csúszás szerelmeseit. Itt szombatonként Dew Taylor Dj készül ünnepi szettekkel, a nyitónapon a 60-as, 70-es évek slágerei szólnak majd, de lesznek meglepetések és fényruhás korcsolyázók is. Aki a vásárlás vagy sport közben átfázik, a pálya melletti Hüttében melegedhet ünnepi italok segítségével.

Forrás: Molnár Péter

Kapni jó, de adni még jobb

Az ünnepi programsorozat hagyományaihoz híven ezúttal is segíthet az elesetteken, aki benevez a jótékonysági Ronda Pulcsis Futásra, melynek indulópontján, a Baltazár Dezső téren az 5 kilométeres táv megtétele előtt tárgyi felajánlásokat is várnak december 10-én a szervezők.

Lesz felfedezőjáték és miniváros is, a részleteiről a programsorozat honlapján lehet majd részletesen tájékozódni.

LED-es karácsonyfát ajánl fel a Dósa nádor téren a debreceniek összetartásának jelképeként a debreceni Neopack, míg a jégpálya és az Adventi Kuckó a BMW Group felajánlása.

SZD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában