Háromnapos fesztivál

2022.11.04. 19:40

Jó falatok, italok és programok a hajdúszoboszlói Márton-napi vigasságban – fotókkal!

Pénteken délután mi is körbejártuk a vásári forgatagot.

Forrás: Tóth Imre

Aki Márton napján libát nem eszik, egész éven át éhezik, és aki újbort nem iszik, egész évben szomjazik – így tartja a népszokás. Úgy tűnik, a hajdúszoboszlóiak komolyan veszik mindezt, és sem éhezni, sem szomjazni nem kívánnak. Helyette háromnapos fesztivállal, óriási libalakomával ünnepelnek november első hétvégéjén.

A hajdúszoboszlói Márton-napi Vigadalom november 4-én, pénteken a nemrégen felújított Szent István parkban a helyi nyugdíjas klub táncműsorával kezdődött délután egy órakor, majd a Somvirág Együttes előadása és csípős ízek bemutatója csalogatta a kikapcsolódni vágyókat. A nap további részében táncos és zenés programok, gasztrobemutatók szórakoztatták a közönséget. Este nyolc előtt néhány perccel a hivatalos köszöntőkre esett a sor, ezt követően pedig a sztárvendégeké volt a színpad.

A vásári forgatagban egy jó lakomához illően édes és sós harapnivalók egyaránt akadtak: sok más mellett kürtőskalács, édességek, chilis termékek, sajt és lángos vigasztalta az éhes szájakat, a kiszáradt torkokat pedig szörpökkel, borokkal öblögethették a vendégek.

Egész hétvégén várnak

A szombati nap sem telik el szórakozás nélkül, délután egy órától ismét zenés és táncos produkcióktól lesz hangos a szoboszlói főtér. A nap folyamán a gyermekeket interaktív mesejáték, a sport szerelmeseit freestyle focibemutató várja; de lesz hastánc, fúvószene, stand-up műsor és koncertek is.

Aki pedig a hét utolsó napján is bírja még, az vasárnap is kilátogathat a Szent István parkba, ott ugyanis még vasárnap is zene, finom értelek és vásári forgatag várja a vendéget.

Márton napja valaha az óév utolsó munkaünnepét jelentette, november 11-e egykor hálaadó ünnep volt.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában