Modern környezet

2022.10.05. 17:31

Tizenkét hónap múlva egy felújított óvodát vehetnek át a gyerekek

Egy kétszáz férőhellyel működő, nyolccsoportos óvoda energetikai felújítását kezdték meg Debrecenben.

Forrás: Czinege Melinda

Megkezdődött a debreceni Hétszínvirág Óvoda energetikai korszerűsítése – jelentette be Papp László polgármester szerda délután az Angyalföld tér 4. szám alatt tartott sajtótájékoztatón. Mint elmondta, az intézmény homlokzatának, födémének hőszigetelését, valamint annak épületvillamossági és épületgépészeti rendszereinek korszerűsítését végzi el a kivitelező. Mindemellett hőszigetelt nyílászárók beépítését és hőszigetelő rendszer kiépítését is elvégzik.

– Ha van időszak, amikor komoly jelentősége van annak, hogy energiahatékonysági felújítást hajtsunk végre, akkor az épp ez a periódus – jegyezte meg Papp László. Hozzátette, a jelen támogatás mértéke 547 millió forint. – A munkaterület átadása szeptember 12-én történt meg, így elkezdődhettek a munkálatok. A fővárosi székhelyű kivitelezőnek 12 hónap áll rendelkezésre ahhoz, hogy a munkálatokat – az általunk elvárt minőségben – elvégezze. Az elmúlt években megközelítőleg hatmilliárd forintot költöttünk el a város bölcsődéinek és óvodáinak az energiahatékony szempontokat figyelembe vevő felújítására, ezt a folyamatos a következő években is szeretnénk továbbvinni – hangsúlyozta a polgármester.

Pósán László országgyűlési képviselő
Forrás: Czinege Melinda

Pósán László országgyűlési képviselő megjegyezte, Debrecenben az elmúlt években szisztematikusan zajlott különböző közintézményeknek az energetikai korszerűsítése. – A mostani időkben látjuk igazán ennek az eredményét, hasznát – emelte ki. Hozzátette: a kivitelezőktől úgy tudja, egy ilyen korszerűsítés akár 50 százalék körüli hatékonyságjavulást, megtakarítást eredményez. 

NE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában