Tanulmányi ösztöndíjak

2022.10.13. 11:57

Távol-keleti hallgatók is érkeztek már a Debreceni Egyetemre az Erasmus-szal

Teaház, Külügyi Börze és angol nyelvű Mobility Café keretében népszerűsítik a program pályázatait az oktatási intézményben.

Forrás: Panyiczki-Berényi Viktória

Az előző félévek sikeres rendezvényei után ismét Külügyi Börzét rendezett az Erasmus Student Network Debrecen és a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzat Külügyi Bizottsága.

A XXIV. Külügyi Börzén a több mint tizenöt kiállító mellett szakmai és külföldi ösztöndíjakkal foglalkozó szervezetek jelentek meg, hogy a külföldi munkalehetőségekről, tanulmányutakról, szakmai gyakorlatokról, részképzésekről és önkéntes programokról tájékoztassák az érdeklődőket. A nagyszabású börze a hallgatói mobilitást, a külföldi tanulási és szakmai gyakorlati lehetőségeket, a nyári táborokat és a külföldi nyelvtanfolyamokat népszerűsíti az egyetem Főépületében.

– Nagy öröm, hogy végre ismét megrendezhettük a programsorozatot – fogalmazott prof. dr. Bartha Elek, a Debreceni Egyetem oktatási rektorhelyettese a rendezvény csütörtöki megnyitóján. Hozzátette: A Debreceni Egyetem széles körű nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik. Ha valaki külföldről a Debreceni Egyetemre jön tanulni, az Erasmus-program segítségével a világ számos pontjára el tud jutni. Az esemény egyik legfontosabb célja, hogy évről évre felhívja a figyelmet azokra az egyre bővülő lehetőségekre, amelyeken keresztül a diákok külföldi egyetemeken szerezhetnek tapasztalatokat.

Bartha Elek, a Debreceni Egyetem oktatási rektorhelyettese a külügyi börze megnyitóján
Forrás: Panyiczki-Berényi Viktória

Évente közel háromszáz hallgató utazik külföldi országokba a program segítségével, amely iránt egyre nagyobb az érdeklődés.

– Nagy nap ez az irodánk életében, hiszen az Erasmus-program ebben az évben ünnepli 35. születésnapját. Ez idő alatt több mint tízmillióan részesültek Európa-szerte mobilitási támogatásokban, aminek köszönhetően megismerhették Európát és a világot, életre szóló ismeretségeket, barátságokat köthettek. Már nemcsak európai, hanem tengerentúli partnereinkhez is utazhatnak hallgatók. Célunk, hogy minél több oktató és hallgató hozzáférjen a program kínálta lehetőségekhez, és külföldre utazhasson – emelte ki Jánosy Orsolya, a Nemzetközi Iroda irodavezetője.

Forrás: Panyiczki-Berényi Viktória

A 2021-ben indult új programszakasz legfőbb célkitűzései az inklúzió, a digitalizáció és a „zöld Erasmus”. – A hallgatói igényekre reagálva az inklúzió jegyében most már rövidebb – 1-2 hetes – tanulmányutakat is támogatunk. A környezettudatosságot hangsúlyozva a zöld utazásokat és a papírmentes szerződésformákat helyezzük előtérbe – tette hozzá.

Panyiczki-Berényi Viktória

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában