Figyelem!

2022.10.07. 12:49

Fontos hír érkezett, ennek örülni fognak a megyei horgászok

Csak október 17. után jönnek a tervezett lehalászások, elmarad az idei tilalom.

Forrás: illusztráció / MW-archív

Elmarad a szokásos horgászati tilalom Hajdú-Bihar megyében, számolt be a Pecaverzum. A lap csütörtöki cikke szerint nem tudták a tervezett időpontban megvalósítani a telepítéseket, amelyeket követően hatályba lépett volna az általános horgászati tilalom. A halasításokat új időpontban fogják elvégezni.

A portál cikke rámutat, a megyében ez lett volna idén a harmadik telepítés, melyek közül az első kettő rendben le is zajlott. A horgászrendben megjelentek szerint egyébként október 2. és 5. között rendeltek volna el általános horgászati tilalmat a megyei szövetség kezelésében lévő vízterületekre.

Cserepes Ernő, a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetségének ügyvezető elnöke a Pecaverzumnak elmondta, a halasítási tervük már februárban elkészült, de azt a lehalászások későbbi időpontra tolódása miatt nem tudták tartani.

Közölte,

az átütemezett lehalászások október 17. után fognak megvalósulni, amelyet követően azonban nem rendelnek majd el horgászati tilalmat. 

A hírről a szövetség hivatalos honlapján is beszámolt, ahol arról tájékoztattak, hogy a tervezett és elmaradó tilalommal érintett napokra a napijegy váltásának tilalmát feloldották.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában