Nyitnak a gyűjtőhelyek

2022.10.11. 11:36

Édesítsük meg a hátrányos helyzetű gyerekek karácsonyát! – Újra csokigyűjtő akció Debrecenben

Elkezdődött a BAGE csokigyűjtő akciója, december 10-ig dobhatunk dobozokba egy-egy szelet szeretetet.

Forrás: Czinege Melinda

Hangos, határozott és oly örömteli „igennel” kezdődött meg a Bihari Állami Gondozottak Egyesületének (BAGE) csokigyűjtő akciója, amilyet csak a gyerekek tudnak kiáltani. A Szent József Általános Iskola tanulóitól Buzás Lajos, a debreceni szervezet alapítója és elnöke kérdezte meg a keddi beharangozó sajtótájékoztatón az Aranybikában, hogy van-e kedvük bedobni egy csokoládét a gyűjtődobozba.

– Tavaly 3500 csomagot tudtunk szétosztani a debreceni állami gondozottak és a megyei lakásotthonok lakóinak, remélem, idén is sikerül elérni hasonló számot. Az átadó gála még szervezés alatt áll – mondta az évtizedes kezdeményezés ötletgazdája, szervezője.

Sok segítőtárs szegült mellé az elmúlt években. Az eseményen jelen volt, és az egyesületet a további támogatásáról biztosította a Cívis Szociális Étkezési Központ, a Szivárvány az Esőben Alapítvány, a Fórum Bevásárlóközpont és a Mathias Corvinus Collegium képviselője is. Széles Diána, a Debreceni Karitatív Testület társelnöke, Debrecen alpolgármestere méltatta a szervezet tevékenységét, amelyet a legnehezebb helyzetben lévőkért tesznek olyanok, akik maguk is hátrányból indultak az életben.

Forrás: Czinege Melinda

Csokigyűjtő ponttá bármelyik oktatási intézmény, munkahely vagy egyéb szervezet válhat, ha jelentkezik a BAGE Facebook-oldalán, ahol a december 10-ig tartó akció részleteiről is informálódhatunk.

HaBe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában