Az utca már viselheti a gyár nevét

2022.10.26. 16:52

BMW körút lesz Nagymacson

Közterületek elnevezéséről is dönt a közgyűlés.

A gyár még épül

Forrás: MW-archív

Számos közterület elnevezéséről is szavaz a debreceni képviselő-testület a csütörtöki ülésén. A belvárosban a Piac utca, a Zamenhof utca és a Csapó utca között parkként kialakított rész elnevezése Degenfeld park lehet. Bánkon a Cserfa utca kis kiágazása a Cserfa köz, a Fülesbagoly utcát és a Macskabagoly utcát összekötő közterület az Uhu utca nevet kaphatja. A Júliatelepen a Szurony utca kiágazása hasonló nevet, egy ingatlan a Trencsén utca részeként szintén a Trencsén utca nevet veheti fel.

Kondoros–Bayk András kertnél egy terület a Létai utat és a Diószegi utat összekötő – jelenleg kialakulóban lévő – utca része, Kondoros belterületi városrész külső határvonalán. Elnevezésére a Mezsgye utcát javasolja az előterjesztő, míg a Téglagyár nevű városrészben a Nádsíp utca egyenes folytatása szintén a Nádsíp utca nevet kapná.

A Bayk András kertben a Külső Vámospércsi útból nyíló közterületet elnevezése – a névadást kezdeményező javaslatát (virágnév) figyelembe véve – Gólyahír utca; a Jonatán utcát és az Almáskert utcát összekötő közterület Batul utca, a Kankalin utca folytatása Kankalin utca lehet. A Kankalin utca és Mozsár utca között, azokkal párhuzamosan elhelyezkedő közterület a Törő utca nevet, a Borszőlő utca folytatásának tekinthető közterület a Borszőlő utca nevet kaphatja. A Kondoroskert utca és a Borszőlő utca közötti átkötő közterület Borszőlő köz lehet, a Felsőpércsi utcából a Citromfű utcával párhuzamosan nyíló közterület pedig Fűszeres utca.

A Fancsikán egy terület elnevezésének a volt Ürgenyilas tanyára (és az ilyen néven 3 évre kiosztott földek eljárási szokására) emlékezve az előterjesztő javasolja az Ürgenyilas utca nevet, ahogyan a Külső Diószegi útból nyíló utca elnevezésére az Ürge utca nevet.

A Bellegelő kertben a Kékperje utcából kiágazó közterület terv szerint Perjés utca, a Külső Vámospércsi út részének tekinthető közterület szintén Külső Vámospércsi út lesz. Az Acsádi út északi irányú mellékutcája – a volt Dalmi tanyára utalva – a Dalmi utca nevet kaphatja.

Szikigyakoron a Tank utcából nyíló, a Cserei-ér mellékén lévő erdőbe ékelődő tanyákat feltáró közterület Falombos köz lehet.

A Biczó István kertben a Gerle utcából nyíló közterület a javaslat szerint Gerlice utca, a Biczókert utcából kiágazó feltáró közterület elnevezése – a belső legelők első felosztásakor alkalmazott területi megnevezést visszaidézve – Újföld utca; a Mécsvirág utcából kiágazó kis utca Mécsvirág köz lesz. A Sikló közt keresztező, a Farkas utca felé kialakult közterületek elnevezése Csikasz utca lehet.

Domboson a Tank utcából nyíló egyik közterület Tornyosalja utca, egy másik Láncos utca lehet. A Fenyő köz és a Fenyő utca közelében lévő közterületek elnevezése Gyanta utca lenne.

Felsőjózsán egy észak-déli irányú szakasz a Perem utca egyenes folytatásaként hasonló nevet kapna. Egy kelet-nyugati irányú szakasz a Kúti dűlő néven jegyzett mezőgazdasági terület feltáró útja a 33-as főút felől, ez a Kúti utca nevet kaphatja.

A Gáspár György kertben a Pagony utcából kiágazó közterülete elnevezése Pagony köz lehet.

Ondódón a Kádár dűlő részének tekinthető közterület azonos nevet kapna.

Szepesen a Sárga dűlőből nyíló utca részei a hajdani Lovászzug területén a Lovászzugi utca nevet viselhetik. A Sárga dűlőből kiágazó egyik közterület – a hajdani Búzás puszta környékén – Búzási utca, míg egy másik kiágazó rövidke köz Sárga dűlő lehet.

Nagymacson az Észak-Nyugati Gazdasági Övezetet körülölelő közterületek elnevezése BMW körút lehet, a tőlük észak felé haladó közterület Bajor út, míg a tőlük Nagymacs felé haladó közterület Nagymacsi út. 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában