Maximális kihasználtság

2022.10.04. 12:22

Bezárhatnak-e a debreceni nappali melegedők, éjjeli menedékhelyek az emelkedő rezsiárak miatt?

A Refomix 2021-ben csaknem 650 személy ellátásáról gondoskodott

Élet a ReFoMix Nonprofit Közhasznú Kft. által üzemeltetett Nappali Melegedő és Átmeneti Szálláson

Forrás: Napló-archív

– Jelenleg tárgyalás alatt vagyunk a közüzemi szolgáltatókkal, de terveink szerint 2022. december 31-ig az intézmények működése folyamatosan biztosított – válaszolta a Haon érdeklődésére Szemerédy Zsolt, a Refomix Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője, akit annak nyomán kérdeztünk, hogy a hajléktalanszállók rezsije is emelkedik az új rezsiszabályok alapján, és nem mindegyik intézmény tudja majd kigazdálkodni a többszörösére dráguló gázt.

Szemerédy Zsolt
Forrás: Napló-archív

– Az intézményeink 276 férőhelyen egész évben szinte folyamatosan maximális kihasználtsággal működnek, ezek mellett a nappali melegedőket a hét minden napján átlagosan 100 ember veszi igénye – ismertette a szakember. Mint megtudtuk, a Refomix 2021-ben hozzávetőlegesen 650 személy ellátásáról gondoskodott. Az ügyvezető leszögezte: az év végéig minden intézményük és szolgáltatásuk működése biztosított, sem kapacitáscsökkentés, sem intézménybezárás nem szerepel a terveik közt.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában