Honvédelem

2022.10.31. 11:42

Amerikai elismerést kapott a Bocskai-dandár főtisztje

Az amerikai hadsereg összhaderőnemi, haderőfejlesztésért felelős szervezet összekötőjeként végzett munkájának elismeréseként október végén vette át az amerikai Defence Meritorious Service Medal-t Molnár Zsolt ezredes.

Forrás: bocskaidandar.hu

Mint az a Bocskai-dandár honlapján olvasható, Thomas C. Irwin, az Amerikai Egyesült Államok összhaderőnemi haderőfejlesztésért felelős (USA Joint Staff J7 Joint Force Development Diractorate) vezetőjének helyettese egy amerikai delegáció tagjaként érkezett Magyarországra.

A látogatás célja az Egyesült Államok összhaderőnemi fejlesztésekért felelős szervezet és a Magyar Honvédség között korábban már megkezdett koncepciófejlesztés és hosszú távú képességfejlesztés terén potenciális együttműködési területek kiterjesztése és feltérképezése volt. Az újonnan megalakult Haderőmodernizációs és Transzformációs Parancsnokságot a parancsokhelyettes, Filotás István György dandártábornok képviselte, és előadást tartott a delegációnak.

A látogatás egy munkavacsorával zárult, amelyen Thomas C. Irwin, a kétoldalú együttműködésekkel kapcsolatos munkája elismeréseként, az Amerikai Egyesült Államok védelmi miniszterének nevében adományozott rangos kitüntetést adott át Molnár Zsolt ezredesnek, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnokhelyettesének, aki 2018 és 2022 között teljesített szolgálatot Norfolkban.

A Defense Meritorious Service Medal kitüntetéssel az összhaderőnemi szintű szolgálati érdemeket ismerik el, illetve olyan személy érdemelheti ki ezt a kitüntetést, aki kiemelkedő szolgálatával sokat tett az Egyesült Államok védelmi minisztériumáért, többek között a bilaterális kapcsolatok magas szinten tartásáért.

Forrás: bocskaidandar.hu

A kitüntetéshez tartozó oklevélben az adományozó hangsúlyozta, hogy Molnár ezredes az Egyesült Államokban töltött szolgálati ideje alatt a két ország együttműködésében kulcsszerepet vállalt, és számos közös program fejlesztésében, illetve kivitelezésében vett részt. A vezetők közötti kapcsolatok fejlesztése érdekében több magyar delegáció látogatását is sikeresen koordinálta, munkája hosszú évekre meghatározta a közös célok elérése érdekében végzett munkát. Külföldi összekötő tisztként hatékonyan és magas szinten végezte el feladatait, amellyel elismerést szerzett a Magyar Honvédségnek is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában