Várják a jelentkezéseket

2022.09.16. 16:42

Fotópályázatot hirdet a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

A pályázat témája: „Teremtett csodáinkon ejtett sebek”.

„A Teremtés Hetét idén szeptember 25. és október 2. között ünnepeljük, a 72 óra kompromisszum nélkül program keretében pedig október 6-9. között számos jótékony tevékenység kerül megvalósításra. Mindkét kezdeményezés célja, hogy fokozott figyelmet fordítsunk a teremtett világ védelmére. Ezek jegyében kívánunk rámutatni a saját környezetünkben zajló aggasztó folyamatokra, amelyek sürgető jelei annak, hogy felfedezzük a személyes felelősségünket a teremtett világ védelmében” – olvasható a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye hivatalos honlapján, amely mindezekkel összefüggésben, „Teremtett csodáinkon ejtett sebek” címmel fotópályázatot hirdet.

Mint írják, a „fotópályázat keretében arra hívjuk meg az egyházmegyénk tagjait, hogy készítsenek képet olyan Isten által teremtett csodákról, amelyeken felfedezhetjük az emberi felelőtlenség következményeit. Egyházmegyénk területén számos csodás jelenség vesz bennünket körül, amelyeken a szépség mellett sebeket is tapasztalhatunk. Célunk, hogy a képek által rádöbbenjünk, hogy milyen csodás az a teremtett világ, ahol a mindennapjainkat éljük, mindeközben arra is ráébredünk, hogy milyen közeli és mély a probléma, amelyet az emberi felelőtlen tevékenység okoz.”

A képek beküldési határideje október 9., további részletek az egyházmegye oldalán érhetők el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában