Debreceni fejlesztés

2022.09.13. 17:15

Elkezdődött a Szávay Gyula utca felújítása

Az utak fejlesztésében nagy szerepet játszik a külföldi cégek által befizetett iparűzési adó.

Fotó: KISS ANNAMARIE HAON

Szeptember elsején elkezdődött a Szávay Gyula utca nagyfelületű aszfaltozása – hangzott el a kedd délutáni sajtótájékoztatón a beruházás helyszínén.

– A Szávay Gyula utca gyűjtőútként a Kerekestelepnek mondhatni a fő ütőere a közlekedést tekintve. Nagyon sok keresztutcát innen lehet megközelíteni. Naponta több ezer gépjármű, valamint teherautók és buszjáratok forgalmát is lebonyolítja. Éppen emiatt nagyon időszerű volt a korszerűsítése – mondta Vadon Balázs.

A térség önkormányzati képviselőjétől megtudtuk, hogy a 27,5 millió forintos beruházás az időjárási viszonyoktól függően várhatóan 2-3 hét alatt fejeződik be. A felújítást két szakaszon végzik: a Bulgár utca és a Szávaly Gyula 35. szám között, valamint a Hun és a Sőrés utcák között 453 méteren, félpályás szélességben újítják meg az elöregedett útburkolatot.

A Szávay Gyula utca mellett a Kemény Zsigmond utcában, a Napraforgó utcában, a Kádár Dűlőn és a Berek utcában is útfelújítást végeznek. A munkálatok várhatóan ősz végére történnek meg, összesen 138 millió forintos önkormányzati forrásból. Ezzel együtt a város összességében 480 millió forintot költött eddig útfejlesztésre a 2022-es évben.

Pósán László – utalva az elmúlt időszakokban bejelentett több külföldi befektető Debrecenbe érkezésére – kiemelte azt is, hogy az utak felújításához szükséges összeget a cégek által befizetett iparűzési adók segítenek előteremteni.

Minél jobban fejlődik Debrecen gazdasága, annál több pénzt lehet utak, játszóterek felújítására, iskolák bővítésére, valamint jóléti fejlesztésekre fordítani

– hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

HL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában