Korlátozzák a forgalmat

2022.08.16. 13:46

Virágkarnevál 2022: mutatjuk, merre ne induljon el autóval szombaton!

A közlekedők ideiglenes forgalomkorlátozásra számíthatnak Debrecen belvárosában.

Forrás: Illusztráció / MW-archív

A rendőrség közleménye szerint a Debreceni Virágkarnevál és kísérő rendezvényeinek zavartalan lebonyolítása érdekében a közlekedők ideiglenes forgalomkorlátozásra számíthatnak 2022. augusztus 20-án – előreláthatólag a karneváli menet elhaladásáig – alábbi helyeken és időben:

  • 6 óra 45 perctől 12 óráig a Petőfi téren az Erzsébet utcától a Holló János utcáig, a Piac utcán, a Holló János utcától a Kossuth térig, a Kossuth téren, a Kálvin téren, a Péterfia utcán a Kálvin tértől a Hunyadi utcáig, valamint a Hatvan utcán a Kossuth tértől a Pásti utcáig minden jármű forgalma tilos.
  • 8 órától 12 óráig a Szent Anna utca a Piac utca - Sumen utca közötti szakaszán, a Miklós utca Piac utca - Antall J. utca közötti szakaszán minden jármű forgalma tilos.
  • 8 órától 12 óráig Arany János utca Piac utca - Antall József utca közötti szakaszán, a Kossuth utca Sas utca - Piac utca közötti szakaszán, valamint a Széchenyi utca Piac utca - Nyugati u. közötti szakaszán minden jármű forgalma tilos.
  • 8 órától 12 óra 30 percig a Déri tér szervizútján, a Múzeum utcától a Perényi utcáig minden jármű forgalma tilos
  • 7 órától 13 óráig a Bethlen utcán a Hatvan utcától a Hunyadi utcáig, a Hunyadi utcán a Péterfia utcától a Bethlen utcáig, a Mester utcán a Csemete utcától a Bethlen utcáig, a Honvéd utcán a Bethlen utcától a Péterfia utcáig és a Viola utcáig, Bethlen utcán a Hunyadi utcától a Honvéd utcáig minden jármű forgalma tilos.
  • 7 órától 13 óráig az Egyetem sugárúton minden jármű forgalma tilos.
  • 7 órától 13 óráig a Bethlen utca Hunyadi utca és Honvéd utca, valamint az Egyetem sgt. Honvéd utca és Füredi utca közötti szakaszán minden jármű forgalma tilos. Füredi úton a Nádor utca - Egyetem sugárút, Bem tér - Egyetem sugárút közötti szakaszán a karneváli menet elhaladásáig minden jármű forgalma tilos.
  • 7 órától 13 óráig az Ibolya utca Bethlen utca és Libakert utca közötti szakaszán, a Thomas Mann utca Interspar bejáró és Egyetem sugárút közötti szakaszán, a Komlóssy utcán minden jármű forgalma tilos. A tiltott helyen csak a külön engedéllyel rendelkezők és ott lakók járművei közlekedhetnek.
  • 7 órától 13 óráig a Nagyerdei körút, Simonyi utca és Egyetem tér közötti szakasza lezárásra kerül. A gyalogos forgalom korlátozására nem kerül sor. A villamos közlekedés korlátozása 7 órától előreláthatólag 13 óráig történik.
  • 7 órától 13 óráig a Nagyerdei krt. Pallagi út és Egyetem tér közötti szakaszát lezárják. A gyalogos forgalom korlátozására nem kerül sor. A villamos közlekedés korlátozása 7 óra 30 perctől 13 óráig történik.
  • 7 órától előreláthatólag - a karneváli menet elhaladásáig - 13 óráig, majd a Pallagi út és a Nagyerdei kereszteződése lezárásra kerül. A gyalogos forgalom korlátozására nem kerül sor. A villamosközlekedés korlátozása 7 óra 30 perctől 13 óráig történik.
  • 7 órától előreláthatólag 13 óráig, a Dóczi József utca Békéssy Béla Egyetem tér közötti szakaszán minden jármű forgalma tilos. A gyalogos forgalom korlátozására a Dóczy József utca Martonfalvi utca kereszteződésétől a Dóczy József utca Komlóssy utca kereszteződése között kerül sor.
  • 2022. augusztus 19-én 16 órától augusztus 20-án 23 óráig a Nagyerdei körút Pallagi út és Ady Endre sugárút szakaszán minden jármű forgalma tilos. A lezárt területen csak a külön engedéllyel rendelkező járművek várakozhatnak, illetve közlekedhetnek. A gyalogos forgalom korlátozására nem kerül sor. A DKV Zrt. közösségi közlekedést szolgáló járművei 2022. augusztus 19-én üzemzárásig az útszakaszon áthaladhatnak.

A Debreceni Virágkarnevál sajtóosztálya a rendezvényhez kapcsolódó várakozási és megállási tilalmakról is részletes tájékoztatást adott.

  1. 2022. augusztus 19-én 18.00 órától előreláthatólag 2022. augusztus 20-án 15.00 óráig az Egyetem sugárúton az Egyetem tér és Komlóssy utca közötti szakaszán megállni és várakozni tilos. Ezen felül, tekintettel arra, hogy fenti útszakaszokon útburkolati jellel kialakított parkolóhelyek ezen időszakban nem parkolóhelyként, hanem útpadkaként funkcionálnak – a kialakított parkolóhelyeken is megállni és várakozni tilos.
  2. 2022. augusztus 19-én 18.00 órától előreláthatólag 2022. augusztus 20-án 15.00 óráig a Piac utca mindkét oldalán a Szent Anna utca és Kossuth tér közötti szakaszán megállni és várakozni tilos. Ezen felül a kialakított parkolóhelyeken is megállni és várakozni tilos.
  3. 2022. augusztus 19-én 18.00 órától előreláthatólag - a karneváli menet elhaladásáig - 2022. augusztus 20-án 12.00 óráig a Petőfi téren az Erzsébet utcától a Holló János utcáig, Holló János utcától a Szent Anna utcáig, a Kossuth téren, a Kálvin téren, a Péterfia utcán a Kálvin tértől a Hunyadi utcáig, valamint a Hatvan utcán a Kossuth tértől a Pásti utcáig megállni és várakozni tilos. Ezen felül a kialakított parkolóhelyeken is megállni és várakozni tilos.
  4. 2022. augusztus 19-én 18.00 órától augusztus 20-án 13.00 óráig a Déri tér mindkét oldalán, valamint a Múzeum utcán megállni és várakozni tilos. Ezen felül a kialakított parkolóhelyeken is megállni és várakozni tilos.
  5. 2022. augusztus 19-én 18.00 órától előreláthatólag - karneváli menet elhaladásáig - augusztus 20-án 13.00 óráig a Bethlen utcán a Hatvan utcától a Hunyadi utcáig, a Hunyadi utcán a Péterfia utcától a Bethlen utcáig, a Mester utcán a Csemete utcától a Bethlen utcáig, a Honvéd utcán a Bethlen utcától a Péterfia utcáig és Viola utcáig, Bethlen utcán a Hunyadi utcától a Honvéd utcáig megállni és várakozni tilos. Ezen felül a kialakított parkolóhelyeken is megállni és várakozni tilos.
  6. 2022. augusztus 19-én 18.00 órától előreláthatólag - a karneváli menet elhaladásáig - augusztus 20-án 14.00 óráig Egyetem sgt. Honvéd utca és Füredi út valamint a Füredi út és Egyetem tér közötti szakszán megállni és várakozni tilos. Ezen felül a kialakított parkolóhelyeken is megállni és várakozni tilos.
  7. 2022. augusztus 19-én 18.00 órától előreláthatólag - a karneváli menet elhaladásáig – augusztus 20-án 12.00 óráig a Bajcsy Zsilinszky utcán a Piac utcától a Pásti utcáig, a Darabos utcán a Hunyadi utcától a Kálvin térig, a Fűvészkert utcán, valamint a Múzeum utcán a Fűvészkert utcától a Déri térig megállni és várakozni tilos. Ezen felül a kialakított parkolóhelyeken is megállni és várakozni tilos.
  8. 2022. augusztus 19-én 18.00 órától előreláthatólag – karneváli menet elhaladásáig - augusztus 20-án 14.00 óráig Bolyai utca Hatvan István utca és Dóczy József utca közötti szakaszán megállni és várakozni tilos. Ezen felül a kialakított parkolóhelyeken is megállni és várakozni tilos.
  9. 2022. augusztus 19-én 18.00 órától – karneváli menet elhaladásáig - augusztus 20-án 14.00 óráig Dóczy József utca Egyetem tér és Békéssy Béla utca közötti szakaszán megállni és várakozni tilos. Ezen felül a kialakított parkolóhelyeken is megállni és várakozni tilos.
  10. 2022 augusztus 19-én 18.00 órától augusztus 20-án 14.00 óráig Nagyerdei krt. Simonyi út – Egyetem tér közötti szakaszán valamint Nagyerdei krt Egyetem tér – Pallagi út közötti szakaszán, ideértve a Debreceni Egyetem szervizútja mellett kialakított várakozóhelyeket (a Bodega melletti parkolóhelyeket), megállni és várakozni tilos. Ezen felül a kialakított parkolóhelyeken is megállni és várakozni tilos.
  11. 2022. augusztus 19-én 18.00 órától augusztus 20-án 23.00 óráig Nagyerdei krt. Pallagi út és Ady Endre sgt. közötti szakasza közforgalom számára megnyitott magánterületként funkcionál, a területre külön engedéllyel rendelkező járművek, illetve augusztus 20-án 07.00 órától előreláthatólag - a karneváli menet elhaladásáig - 13.00 óráig a DKV járművei hajthatnak be. A lezárt területen a KRESZ szabályok érvényesek, megállni és várakozni tilos. Ezen felül a kialakított parkolóhelyeken is megállni és várakozni tilos.
  12. 2022 augusztus 19-én 18.00 órától augusztus 20-án 23.00 óráig Benczúr Gyula utca Pallagi út – Köztemető III. számú kapu közötti szakaszán mindkét oldalon - ideértve az út melletti útpadkát is - megállni és várakozni tilos. Ezen az útpadkán is megállni és várakozni tilos.

Emellett 2022. augusztus 19-én 20.00 órától a Night Ride kerékpáros felvonulás elhaladásáig, várhatóan 21.30 óráig a II. János Pál pápa tér - Simonyi utca – Rákóczi utca – Burgundia utca – Szent Anna utca – Miklós utca – Antall József utca - Mester utca – Bethlen utca - Egyetem sgt. – Egyetem tér – Nagyerdei krt. – Pallagi út útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani. A forgalmat rendőri irányítás segíti.

A gépkocsival a városba érkezők részére a karneváli felvonulás javasolt megközelítési útvonala 35-ös főút irányából Böszörményi út - Doberdó utca - Móricz Zsigmond krt. útvonalon. 33-as főút irányából Füredi út útvonalon, 4-es számú fő út és 48-as főút felöl Hadházi út - Nagyerdei krt. vagy Árpád tér - Csapó utca útvonalon. 471-es Kassai út - Benczúr Gyula vagy Hadházi út útvonalon. 47-es főút irányából Mikepércsi út - Erzsébet utca - Nyugati utca – Pesti utca útvonalon.

Várakozásra kijelölt terület a Széchenyi utcán, a Miklós utcán és a Pallagi úton kialakított parkolók, valamint a Nagyerdei krt., Benczúr Gyula utca, Ady E. sgt, Oláh Gábor utcai parkolók.

Figyelemmel a Benczúr Gyula utca Pallagi út és Köztemető III. számú kapu bejárata közötti burkolatlan útszakaszra, rendkívüli időjárási viszonyok esetében a behajtást a rendőrhatóság megtilthatja, s a forgalmi rend megváltoztatásáról dönthet. Forgalmi torlódás esetén a Pallagi út és III. kapu Benczúr Gyula utcai útszakaszának ideiglenes lezárásáról dönthet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában