Kétkerekűek hétvégéje

2022.08.27. 16:00

Több száz motor pöfögött egyszerre Hajdúnánáson – fotókkal és videóval

Rekordszámú motoros gyűlt össze a tizennegyedik hajdúnánási motoros találkozón.

Forrás: Kiss Annamarie

Több száz motor vett részt a hajdúnánási motoros felvonuláson szombaton kora délután, amit a XIV. Hajdúnánási Moto-Rock Weekend rendezvény keretein belül tartottak a településen. Mint utólag megtudtuk a szervezőktől, rekordszámú motoros gyűlt össze a nyár utolsó hétvégéjén, hogy méltóképpen búcsúztassák a legmelegebb hónapot. A hőség se szegte kedvüket, gyerekek, fiatalok, idősebbek kétkerekűjükre pattantak, hogy kedvelt időtöltésüknek hódoljanak. 

A motorok szerelmesei a Hajdúnánási Gyógyfürdő előtt sorakoztak, majd egyszerre indultak útnak, hogy a település lakói is szemügyre vehessék a szebbnél szebb vasparipákat. Csaknem 33 fokot mértek a környéken, így a strandon is sokan voltak, és persze többségük kíváncsi volt a vagány mocikra.

Gyerekek és fiatal nők is motorra ültek

Zolika, a tizennégy éves kissrác családjával és egy közeli ismerősével, Farkas Mátéval érkezett a találkozóra. Mindannyian hajdúnánásiak, és egyöntetűen úgy fogalmaztak a Haon érdeklődésére, imádják a motoros találkozókat. Zolika kiemelte, hároméves kora óta motorozik, és azért szereti annyira a tevékenységet, mert ő tudja szabályozni, mennyivel menjen a vasparipája. Kíváncsiak voltunk, mennyivel megy az imádott motorja, ám a fiatalember igencsak diplomatikus választ adott: „Változó!” – vágta rá mosollyal az arcán.

Forrás: Kiss Annamarie

Bozó Panna Boglárka másfél éve motorozik, és úgy érzi, soha nem fogja a jövőben letenni a mocit, egyszerűen a megszállottjává vált. Mindent szeret, ami a motorozáshoz kötődik, és azért jár el a hasonló eseményekre, mert ilyenkor érzi igazán: egy összetartó közösség része. – Tiszavasváriból érkeztem, és őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy ilyen sokan leszünk. Múlt héten nagyon csapadékos volt az időjárás, meg sem gondoltam volna, hogy ilyen szerencsések leszünk, kijelenthetjük, hogy javában tombol a nyár – fogalmazott. Hozzátette, nagyon szereti csinosítgatni motorkerékpárját, számtalan mintát Panna festett rá, és a gyöngyöket is maga helyezte fel. 

NE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában