Kedves gesztus

2022.08.08. 12:44

Születésfára kerültek a szalagok Nádudvaron

Sokéves hagyomány, hogy így köszöntik a mamákat és a babákat.

Maczik Erika polgármester (balról a második) a védőnőkkel együtt adta át az okleveleket és a születésszalagokat

Az anyatejes táplálás világnapja alkalmából több éve köszönti a városvezetés – az Anya- és Gyermekvédelmi Tanácsadó szervezésében – a gyermekeiket anyatejjel tápláló édesanyákat. Így volt ez idén is augusztus első péntekjén a művelődési központban, a korábban Baba-Mama Napként aposztrofált egészségnap keretében.

Maczik Erika polgármester maga is gyakorló, háromgyermekes szülőként köszöntötte a szép számban összegyűlt babákat és mamákat. A ház előtti téren évek óta születésfaként prosperáló fa ágaira most is kikerült az a 87 kék, illetve rózsaszín színű kis szalag, amelyeket a 2021-ben Nádudvarra született gyermekek nevei díszítettek. Idén körülbelül egyformán alakult a nemek aránya. Ugyanitt oklevéllel jutalmazták a szoptató édesanyákat. A délelőtt a továbbiakban is izgalmasan telt a résztvevők számára: Kiss Ildikó babajógát vezetett, míg Varga István, a Nyers Séf pedig finom és egyben egészséges ételeket kínált, amit a helyi egészségbolt teáival kísérhettek babák, mamák, papák. 

Marján László
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában