Mit látnak a vonattal érkezők?

2022.08.04. 17:12

Megkérdeztük: rendbe teszik-e a debreceni Petőfi téri aluljárót?

Ismét elérkezett az idő a létesítmény vezetékeinek, lépcsőinek, szigetelésének és falainak felújítására.

Forrás: Czinege Melinda

A Haon, illetve Napló több olvasója is szóvá tette szerkesztőségünknek az utóbbi hetekben, hogy szerintük „ismét visszataszító és elkeserítő állapotban van, koszos és büdös” a debreceni Petőfi téri aluljáró. Panaszosaink szerint nem jó, hogy ezzel szembesülnek a Nagyállomásból kilépő látogatók. Észrevételüket és kérdésüket tolmácsolva azt kérdeztük a debreceni polgármesteri hivataltól, hogy van-e lehetőség, terv rendbe tenni a frekventált helyen lévő létesítményt.

Forrás: Czinege Melinda

Vezetékek, lépcsők, mellvédek

A hivatal válasza rámutatott: 

jelenleg is folyik „A Petőfi tér rekonstrukciója tárgyú projekt” kivitelezése, mely előreláthatólag októberben–novemberben befejeződik. 

E projekt megvalósításának déli határa a 4-es számú főút park felőli útszegélye, illetve az aluljáró lépcsőjének felső széle. Azaz az aluljáró és a hozzá tartozó lépcsők nem részei a beruházásnak, viszont az erősen leromlott állapota miatt mindenképp szükséges ennek a létesítménynek a felújítása is – hangsúlyozta a közlemény.

Forrás: Czinege Melinda

Megtudtuk azt is, hogy mivel az aluljáró a Magyar Állam tulajdonát képezi, a felújítási munkákhoz mindenképpen szükséges az állam hozzájárulása. Ezt már megkérték, s jóváhagyása folyamatban van. A kérés kedvező elbírálása esetén az alábbi rekonstrukciós munkákat tervezik megvalósítani: az aluljáró elektromos és vízgépészeti felújítása, a lépcsők és a mellvédek felújítása, az aluljáró járófelületének műgyanta-bevonattal való ellátása, valamint a teljes falfelület dekorációs festése.

Forrás: Czinege Melinda

Párhuzamban a tanösvénnyel

Ennek köszönhetően az aluljáró falait a tervek szerint a II. világháború előtti városi életképek díszíthetik majd, párhuzamban a Petőfi téri várostörténeti tanösvénnyel.

Vass Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában