Megyei önkormányzat

2022.08.26. 18:30

Erősödhet Szilágy és Hajdú-Bihar megyék kapcsolata

Az egyeztetésbe ezúttal a megyei iparkamara is bekapcsolódott.

Forrás: hbmo.hu

Dinu Iancu-Sălăjanu, a romániai Szilágy Megyei Tanács elnöke, valamint Szilágyi Róbert István alelnök augusztus 25-én ismét a megyeházára látogatott, ahol Pajna Zoltán elnök, Tasi Sándor és Bulcsu László alelnökök mellett jelen volt Dr. Skultéti Éva, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára is.

A találkozó legfőbb célja: a két megye kapcsolatainak erősítése, egy közös vállalkozói találkozó előkészítése, az iparkamarák összekapcsolása.

Az egyeztetésen a felek egyetértettek abban, hogy a két iparkamara egyik legfontosabb jövőbeni feladata a két megyében működő, egymással kompatibilis vállalkozások összekapcsolása lehet. Elhangzott egyebek mellett az is, hogy Romániában az iparkamara és az oktatás között nincs olyan mértékű összefonódás, mint Magyarországon, de a most készülő tanügyi reform már a szakoktatásra is nagy hangsúlyt fektet majd, és előtérbe helyezi a gazdasági szereplők oktatásba történő bevonását – írja a hbmo.hu.

A delegáció a tanácskozást követően Derecskére, a helyi gyümölcsfeldolgozóba is ellátogatott, majd Hajdúszoboszlón, a Bocskai Múzeumban a Fejedelmi Kincstárt is megtekintették, valamint a fürdő működésébe is bepillantást nyerhettek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában