Eddig 150-nél is többen jelentkeztek

2022.07.06. 12:02

Folyamatosan lehet igényelni a debreceni gyerekeknek járó ingyen ebédet

Nyáron is gondoskodik a város a szükségben lévő gyerekek étkezéséről.

Év közben mindenkinek jut naponta meleg étel | Forrás: illusztráció / MW-archív

Eddig 156 gyermek szülei jelezték, hogy a nyári szünetben is szeretnének ingyen ebédet igényelni, de a kérelmeket folyamatosan fogadja a debreceni önkormányzat. A város június 16-tól augusztus 31-ig 54 munkanapra biztosít napi egy étkezést azon bölcsődés, óvodás és iskolás, kiskorú gyermekek részére, akik hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetűek. A jogosultság nem terjed ki a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben ugyan részesülő, de nem hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyermekekre – tájékoztatott kérdésünkre a polgármesteri hivatal. Megtudtuk, a tanév vége előtt értesítették a lehetőségről az érintett szülőket, akiknek egy nyilatkozatban kell jelezniük ez irányú igényüket.

Az ebédeket öt helyszínen vehetik át a szűkségben lévők: a Debreceni Szakképzési Centrum Beregszászi Pál Technikum (Debrecen, Jerikó u. 17-21.), a Petőfi Sándor Általános Iskola (Debrecen, Szabó Kálmán u. 3-5.), a Vörösmarty Mihály Általános Iskola (Debrecen, Angyalföld tér 4.), a Csapókerti Általános Iskola (Debrecen, Jánosi u. 86.) és a Gönczy Pál Általános Iskola (Debrecen-Józsa, Gönczy Pál u. 1-3.) épületében.

A gyermekek életkorának megfelelő összetételű és mennyiségű ebédet a Debreceni Intézményműködtető Központ közreműködésével a Hungast Vital Kft. szolgáltatja. Az önkormányzat 8,3 millió forintot fordít erre idén.

HaBe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában