Kösely Kupa

2022.07.28. 12:56

Egész hétvégén a lovasoké lesz a főszerep a fürdővárosban

A városban 1981-ben született meg az első hajdúszoboszlói lovasverseny ötlete, hogy méltó módon emlékezzenek a lovas hajdú ősökre és a hajdú hagyományokra.

Forrás: hajduszoboszlo.hu

A hagyományápoló szándékkal létrehívott lovasnap az elmúlt 40 évben a szoboszlói nyári rendezvények sorában kiemelkedő helyet vívott ki magának - olvasható a rendezvény közösségi oldalon megosztott eseményének sorainál.

A Kösely Kupa az elmúlt 4 évtizedben megőrizte alapvető tulajdonságait: rangos verseny, látványos kiegészítő programok, az egész család számára kitűnő kikapcsolódási lehetőség. Mint írják, 2020-től legjelentősebb célja a tradicionális magyar lófajták és a nemzeti lovaskultúra népszerűsítése, a nemzettudat erősítése.

A kilátogató érdeklődők megkóstolhatják a helyi kistermelők termékeit, megvásárolhatják a helyi népművészek portékáit. Megismerkedhetnek a helyi értékekkel, valamint kézműves foglalkozás és táncház keretében a népi kultúra szépségeivel.

Kiemelték, a 41. rendezvény a nemzeti identitás erősítésének, a hajdú hagyományokhoz való kötődésnek egy fontos eseménye, mely idén több szervezet, intézmény közös rendezésében valósul meg.

Az esemény ingyenesen látogatható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában