Debrecen, a mi kertünk

2022.06.07. 18:13

Virágosztás: tündökölhet a Tócóskert is

Kígyózó sorokban várakoztak a városrészen élők kedden délután.

Forrás: Kiss Annamarie

Fotó: KISS ANNAMARIE HAON

Már délután négy óra előtt hosszú sorokban várakoztak a tócóskertiek – a Debrecen, a mi kertünk elnevezésű program részeként kedden ezen a városrészen osztottak virágpalántákat az egyéni önkormányzati képviselők.

Forrás: Kiss Annamarie

Az akciót 1998-ban az akkori Fidesz-frakció kezdeményezésére indította el az önkormányzat, de úgy tűnik, az idő nem koptatta a program népszerűségét. A tócóskerti állomáson olyan nagy volt az érdeklődés az egynyári virágokra és a balkonnövényekre, hogy a sor végét csak keresve találta meg az, aki csatlakozni kívánt a programhoz. Számítottak arra, hogy nagy lesz érdeklődés – erről Csaholczi Attila önkormányzati képviselő beszélt a lapunknak. – A virág most elég drága, ezért is érdemes sorban állni – mondta.

Forrás: Kiss Annamarie

Még válogathattak is

Idén csaknem 110 ezer virágpalántát biztosít az önkormányzat a debrecenieknek, kedden ezen a helyszínen több mint háromezret osztottak ki. Kicsivel négy után fémtálcákon gurultak le a szállítóautó platójáról egyebek mellett begóniák, büdöskék, zsályák, muskátlik, petúniák, bakopák. Legalább húszfajta növényt kínáltak, s ki-ki melyiket kérte, azt vihette haza. A növények kiosztásában ez alkalommal Papp László, Debrecen polgármestere is részt vett, sőt, nagy örömmel válogatta a lakóknak leginkább tetszőt a virágrengetegből.

A Tócóskert a város egyik legzöldebb területe, de az erkélyeket is előszeretettel díszítik növényekkel a lakók. Nem csak a kígyózó sor győzött meg bennünket arról, ezen a városrészen sokan szeretik a virágokat, elég volt körülnéznünk: a panelrengeteg egyhangú képét ugyanis színes virágokkal kirakott balkonok törik meg.

Tulipánné Jolika
Forrás: Kiss Annamarie

Tulipánné Jolika például minden évben gondoskodik arról, hogy az erkélye pompázzon. Az asszony nagyon örült a virágosztásnak, mert bár már vásárolt korábban magának, éppen akad hely néhány új növénynek is nála.

BBI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában