Megújul a nagyerdei attrakció

2022.06.17. 09:21

Negyedmilliárdból fejlesztik a debreceni Ködszínházat, húszméteres vízkép is lesz majd!

A szökőkútba egy Magyarországon, sőt még egész Európában is ritkán látott, dinamikus vízképlétrehozó rendszert építenek be.

Forrás: Napló-archív

Nettó 248,9 millió forintért a budapesti székhelyű Ganz HYDRO Kft. végzi a Ködszínház vízképének fejlesztését. Az Elektronikus Közbeszerzési Értesítő szerint a jelenlegi, 35 méteres, legyezőállású függőleges vízsugarú vízkép mellé még ötöt alakítanak ki négyszáznál is több fúvóka és húsz robotfej beépítésével.

Az új vízképek között lesz 20, 8,9 és 3,5 méteres is.

Mint írták, a díszmedence szerkezete és vízforgató rendszere műszakilag megfelelő állapotú, így azokban csak minimális, az új vízképek létrehozásához, gépészet kialakításához szükséges vízgépészeti beavatkozások történnek. A meglévő medence kerülnek a szökőkút látványát nagyban emelő új fúvókák, víz alatti szivattyúk, víz alatti lámpatestek, létrehozva egy olyan programozható vízi attrakciót, amely LED világítást és víz-, fény-, mozgóképi és hangfunkciók összehangolt vezérlését tartalmazza (vizuális vetítő rendszer). A szökőkútba egy Magyarországon, sőt még egész Európában is ritkán látott, dinamikus vízképlétrehozó rendszert építenek be.

A szerződéskötési moratórium június 24-én jár le, azt követően írhatják alá a megbízást a felek.

FR

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában