Megyei cég nyert

2022.06.27. 15:45

Kiderült, ki végzi el a létavértesi útfelújításokat

Fontos információkat, és jó híreket is megosztott a lakossággal Menyhárt Károly.

Menyhárt Károly, Létavértes polgármestere | Forrás: Napló-archív

Létavértes polgármesterének a helyi lapban olvasható az elmúlt időszakot érintő jelentése. Mint írta, a Mezőgazdasági startmunka­program részeként két gépet vásárolt az önkormányzat: egy öntöződobot (50/300-as forgózsámolyos), valamint egy dobkaszát (vágási szélessége 185 centiméter) szereztek be több mint 2,2 millió forint + áfa összegben. 

Ezen túl útfelújítással kapcsolatban is olvashattak a lakosok jó híreket. Korábban, a helyi újságban már számot adtak arról, hogy 120 millió forint támogatás fordítható Létavértesen belterületi útfelújításra, most pedig kiderült, hogy a kivitelezéshez szükséges közbeszerzési eljárást lezárták. A nyertes ajánlattevővel a kivitelezési szerződés aláírása június 13-án megtörtént. A hajdúsámsoni Cívis-út Kft. végzi el a munkát. 

A Bocskai utcán is folytatódik a munka: a padkarendezést és szegélyjavítást követően az aszfaltozást hamarosan megkezdik. A munkálatok ideje alatt a lakosságot arra kérik, hogy az utcában történő közlekedés alkalmával tanúsítsanak türelmet. 

Még egy időpont lesz 

Menyhárt Károly polgármester arra is emlékeztetett, hogy az időskorúak támogatása iránti kérelem még június 30-ig benyújtható, és mint fogalmazott, azokat folyamatosan elbírálják. A közlemény szerint a benyújtási határidőt követően már csak egy alkalommal fognak ilyen időpontot kijelölni.

HBN 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában