Egyedülálló a Tiszántúlon

2022.06.16. 18:22

Hiánypótló képzés indul az egyetemen

A gyermek- és ifjúsági irodalom területének szakembereit képzik ősztől.

Forrás: Czinege Melinda

Szeptemberben Gyermek- és ifjúsági irodalmi szakember szakirányú képzést indít a Debreceni Egyetem (DE) Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar Kommunikáció, Irodalom, Dráma (KID) Tanszéke és a Bölcsészettudományi Kar Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézete.

A két tanszék hosszú ideje tartó együttműködésének az eredménye ez az újfajta képzés, amely a tiszántúli régióban először a mi egyetemünkön indul el idén ősztől

– mondta köszöntőjében Fazakas Gergely Tamás egyetemi docens, a DE BTK Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézet igazgatója a csütörtök délutáni sajtótájékoztatón. Gesztelyi Hermina, a KID adjunktusa kiemelte: az elmúlt 20 évben nagyon sok változás történt a gyermek- és ifjúsági irodalomtudomány területén, amely elkezdett professzionálódni: megjelent egyetemi képzésekben; szakmai műhelyeken, konferenciákon foglalkoznak vele.

– A bölcsészettudományi, hitéleti, művészeti és pedagógus területeken diplomát szerzett jelentkezőket várjuk elsősorban. A képzés legfontosabb célja, hogy korszerű tudással készítsük fel azokat, akik ezt a területet képviselik, vagy valamilyen részterületén dolgoznak – ismertette. A két féléves, levelező tagozaton induló képzés első félévében az elméleti, míg a másodikban a gyakorlati oktatás kap majd nagyobb hangsúlyt. Utóbbiban partner lesz többek között a Méliusz Juhász Péter Könyvtár, a Vojtina Bábszínház, a Pagony könyvesbolt és a Csokonai Színház is.

Az érdeklődők június 30-ig adhatják le jelentkezésüket az egyetem honlapján.

Az esemény végén Baranyai Norbert, a Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézetének adjunktusának közreműködésével mutatták be a kapcsolódó tanszéki kiadványokat.

Forrás: Czinege Melinda

BS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában