Somogyi Piroska nagylelkű adománya

2022.06.20. 12:07

Eldőlt, mi lesz a házban, amit egy nádudvari néni hagyott a gyermekmentőkre

Az idős asszonyról elnevezett pihenőházat alakítanak ki.

Forrás: Facebook / Gyermekrohamkocsi

Piroska Pihenő Ház néven rekreációs házat hoz létre a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat abból a lakóingatlanból, melyet egy nádudvari nő hagyott a szolgálatra.

Mint ismert, Somogyi Piroskának sohasem volt gyermeke, végrendeletében mégis úgy döntött, az ország egyetlen gyermekrohamkocsiját működtető szolgálatra hagyja házát, melyben ezentúl a gyermekmentők pihenhetnek majd. 

Minderről a gyermekrohamkocsi Facebook-oldalán számoltak be hétfőn. A bejegyzésből az is kiderül, a kuratórium és a bajtársak közös szavazással döntötték el, pontosan hogyan hasznosítsák a házat. „Nagyon hálásak vagyunk, hiszen különleges adomány a számunkra. Magunktól, az adományokból sosem költöttünk volna ilyen célra, de most megadatott, hogy létrehozzunk a gyermekmentőknek egy pici nyugalom szigetét” – írják a posztban, hozzátéve, a portán emléktáblát is elhelyeznek majd Piroska néni tiszteletére.

A megörökölt vályogház egyébként felújításra szorul, a szükséges munkálatokat a kiürítés után méri majd fel a szolgálat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában