Végrendelet

2022.06.02. 10:02

Szívszorító: gyermekmentőknek segített az elhunyt nádudvari nő, pedig sohasem volt gyermeke

Somogyi Piroska decemberben hunyt el, nemes célra ajánlotta fel házát.

Somogyi Piroska | Forrás: Facebook / Gyermekrohamkocsi

Az ország egyetlen gyermekrohamkocsiját működtető Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatra hagyta házát egy decemberben elhunyt nádudvari nő, minderről a rohamkocsi Facebook-oldala számolt be szerdán.

„A képen látható idős hölgy Somogyi Piroska. Nem ismertük. Sosem találkoztunk vele. Nem láttuk el a gyermekét, sem az unokáját, mert nem is volt neki. Ahogy férje sem” – olvasható a bejegyzésben, melyben arra is kitérnek, hogy a nő nyugdíjazásáig a nádudvari tsz-ben dolgozott növénygondozóként. és 2021. december 12-én, 82 évesen hunyt el a debreceni kórházban.

Somogyi Piroska | Forrás: Facebook / Gyermekrohamkocsi

A szolgálatra egy ötven négyzetméteres vályogházat hagyott végrendeletében, melynek kulcsait a napokban kapták meg.

Piroska néni személyes tárgyai között azon gondolkoztunk, vajon milyen ember lehetett ő, milyen életet élt? Nem tudhatjuk, hisz nem ismertük, de azt tudjuk, hogy amikor az elmúláson tűnődött, és azon, mit hagy a világra maga után, valamiért mi jutottunk eszébe. A gyermekmentést akarta segíteni saját gyermektelen élete után. Talán pont azért

 – áll a posztban.

A szolgálat tagjai csokrot készítettek a nő kertjében nyíló rózsákból, majd kivitték a sírjához. Mint írják, 23 éves működésük alatt még sohasem kaptak támogatást egy elhunyttól. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában