Újabb lakások a láthatáron?

2022.06.17. 12:32

Átalakítanák a debreceni áruházat; beépülne a Kishegyesi eleje

A közgyűlés gyorsíthat a folyamaton.

A Délibáb Áruház | Forrás: Google Street View

Magánberuházók alakítanák át a Délibáb Áruházat, és beépítenék azt a Kishegyesi út eleji területet, ahol cirkuszok szoktak táborozni. Mindez a városi főépítész előterjesztéséből derül ki, amelyet június 23-án tárgyal a debreceni közgyűlés; a szóban forgó ingatlanok környezetét kiemelt fejlesztési területté nyilváníttatnák.

A lépést az indokolja, hogy a szokásos 7-8 hónap helyett így harmadannyi idő alatt végezhetnének a településrendezési eszközök módosításához kapcsolódó adminisztrációval.

A dokumentumokból egyelőre annyi derül ki, hogy a Délibáb Áruház átépítés-bővítésével létrejövő tömbben inkább lennének lakások a jövőben, ha maradnak is üzletek, szolgáltatók (közforgalmú parkoló biztosításával),

A Kishegyesi út és a Sesztina utca közötti területen, két helyrajzi számon terveznek beruházást. A tervezett épületekben is többnyire lakásokat alakítanának ki másodlagos kereskedelmi-szolgáltató funkciók mellett.

Az előterjesztés rögzíti, a beruházások célja egybeesik azzal az önkormányzati koncepcióval, mely szerint a népességében is növekvő városnak nagy szüksége van lakásépítésekre. Hiszen a növekvő ingatlanárak fékezésének egyik feltétele a kínálat folyamatos erősítése.

RaL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában