A tervekről egyeztettek

2022.06.28. 16:21

A romániai Bihar megyéből érkezett delegáció a Megyeházára

Közös cél a határ menti térség fejlődése.

Forrás: hbmo.hu

A június 28-i találkozón Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnökével és Csomortányi István megyei elnöki tanácsadóval folytatott megbeszélést Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke, valamint Tasi Sándor és Bulcsu László alelnökök. Az egyeztetés célja a megyék közötti jó kapcsolat továbbfejlesztése volt, ennek érdekében a következő időszak terveiről, a közös célokról tárgyaltak a felek, számolt be a megyei önkormányzat honlapja

A 2021-2027-es időszakra vonatkozó ROHU Interreg VI-A programtervezet nyolc határmenti megye (Arad, Temes, Bihar, Szatmár, Békés, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Csongrád-Csanád) stratégiai projektjavaslatát tartalmazza az alábbi tématerületeken: egészségügy, kulturális, megújuló energiahasznosítás, klímaváltozás és kockázatkezelés, intézmények közötti együttműködés. A tervezet az Európai Bizottság előtt van, döntés öt hónapon belül várható. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában