Az imahét adományaiból vásárolták

2022.05.30. 10:41

Maroknyi műszer, nagy összefogásból: értékes eszközt kaptak a debreceni mentősök

Forrás: Kiss Annamarie

Minden évben más nemes célra ajánlják fel, így került ebben az esztendőben a Debreceni Mentőállomáshoz az ökumenikus imahét perselyadománya.

Az idei találkozót január 17. és 23. között tartották meg, az összegyűlt csaknem kétmillió forintból egy speciális ultrahangos készüléket vehettek át a debreceni mentősök hétfő reggel a mentőállomáson.

Az adományátadó ünnepségen Korcsmáros Ferenc regionális igazgató elmondta, hogy az új műszer fizikailag kis készüléknek tűnik, de annál nagyobb lépés a mentősök munkájában, az ultrahangos eszköz ugyanis első alkalommal kerül debreceni rohamkocsiba. A szakember hangsúlyozta, hogy  Hajdú-Bihar megyében ez a készülék olyan innovatív megoldást jelent, mely hosszú időre határozza meg a mentősügyet.

Az Országos Mentőszolgálat mindig is az innovációra törekedett, és kísérletezett új eszközök és eljárások helyszínre viteléhez. A cél, hogy a helyszínen is minél magasabb minőségű szolgáltatást tudjunk nyújtani, ezért is jött létre a rohamkocsi-szolgálat az 1960-as években

– fűzte hozzá. Elmondta azt is, hogy az adakozó hívek nélkül a mentőállomásnak még hosszú évekig kellett volna várnia, míg egy ilyen eszköz hozzájuk kerül. Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita úgy fogalmazott: sok ezer jó szándékú ember adománya gyűlt össze a közös imával, melyben az egyház a közvetítő szerepét töltötte be. Fekete Károly református püspök kollégáknak nevezte az ünnepségen megjelent mentős szakembereket.

Ők is segítenek a bajba jutott embereken, ők a testért, mi a lélekért

– fogalmazott.  Palánki Ferenc római katolikus püspök kiemelte, hogy az egyetlen hivatás az életet szolgálni, akár bajban, akár örömben kell az emberek mellett állniuk a bajtársaknak vagy az egyház képviselőinek. 

A Vscan Air UH készüléket  a főpásztorok megáldották, majd a szakemberek gyakorlati alkalmazását is bemutatták a megjelenteknek.

SZD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában