Beruházás

2022.05.05. 18:24

Hétfőtől gépjárművel nem lehet majd behajtani a Sas utcára

Forrás: Napló-archív

Elkezdődik a Sas utcai mélygarázs építése május 9-én, emiatt a kivitelező teljes egészében lezárja az utcát a gépjárművel közlekedők elől – tájékozatott május 5-én a debreceni önkormányzat.

Mint írták, a négyszintes, 207 férőhelyes parkolót a Hunép Zrt. építi meg. A mélygarázs közvetlenül a Régi Városháza Sas utcai épületszárnya mellett valósul meg. A munkaterületet pénteken adja át a város a kivitelezőnek, a munkálatok hétfőn kezdődnek. Ezt követően már nem lesz lehetőségük az autósoknak behajtani a Sas utcára. Kivételt képeznek az ott lakók, akik számára az építés üteméhez igazítottan biztosított lesz a közlekedési lehetőség, míg az üzletek árufeltöltése külön behajtási engedéllyel, a Piac utca felől történik. A beruházás részeként az utcai parkolók véglegesen megszüntetésre kerülnek, helyükön zöldterületet alakít ki az önkormányzat. A kivitelezés az építéshez kapcsolódó közműkiváltásokkal kezdődik, ezt követően veszi kezdetét a tényleges szerkezetépítés. 

A munka várhatóan jövő nyáron fejeződik be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában