Közbeszerzés

2022.05.03. 10:42

Hátrányos helyzetűek elhelyezkedését segítik a megyében

Hat településen indulnak képzési programok a munkaerőpiaci elhelyezkedés javítására.

HBN

20210703 Győr Átalakult a felnőttképzés. Fotó: Csapó Balázs CSB Kisalföld képen: Kozma Sándor Ingatlangazdálkodási szakértő,

Fotó: Csapó Balázs

Képzési programok indulnak hamarosan esztári, berekböszörményi, hajdúbagosi, hajdúsámsoni, mezőpeterdi és kismarjai lakosok számára. A Közbeszerzési Értesítő május 2-i számában megjelentek szerint egy pusztadobosi vállalkozás adta a legkedvezőbb ajánlatokat, amely kicsivel több mint nettó 29 millió forintért végezné el a feladatokat. 

A felhívás első része szerint összesen 300 fő hátrányos helyzetű személy számára szerveznek többek között alapkompetencia-fejlesztést célzó, az elsődleges munkaerőpiacra jutást támogató programokat. Ezek között szerepel munkára való képességet javító képzés, önálló életvitelre képessé tevő programok és a munkavállalóvá vált hátrányos helyzetűek mentorálása is. A képzéseket és akciókat kompetenciafelmérés is megelőzi a hat település hátrányos helyzetű aktív lakosságának bevonásával. A második rész szerint pedig a humán közszolgáltatásokban dolgozó 64 fő részére stressz- és konfliktuskezelési készségeket fejlesztő tréningeket, illetve digitális írástudást fejlesztő képzéseket indítanak. A két részben foglalt tevékenységek lebonyolítására a szerződés megkötésétől számítva öt hónap áll majd a rendelkezésére.

HBN 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában